Топ 10 на най – вредните храни в България

Отдавна говорим и пишем колко лоша е храната в България. Действително почти всички стоки на пазара у нас са отровени от консерванти и пестициди, имплантирани в продуктите заради желанието на търговците да си осигурят голяма печалба. Ето кои са най – вредните храни на българския пазар:

най - вредните храни

Кренвирши. Диетолозите са категорични, че кренвиршите са заплаха номер едно за нашето здраве. В тях няма никакво месо, направени са от остатъци и още един Бог знае какво. На 100 грама продукт има около 0. 5 гр. полезно съдържание!!!

Майонеза. Номер две в антикласацията на бавните отрови. Въпреки че във Франция се смята за полезен и вкусен деликатес, тук по – добре никога не я яжте. Цялата мазнотия от нея се лепи по тялото ви, сърцето и кръвоносните съдове, оставайки завинаги там.

Безалкохолни. Газирани или не, те са особено опасни. След главните виновници за затлъстяване, сърдечни проблеми, болести на стомаха. Подсладителите в една бутилка са напълно достатъчни да отровят цяло котило лабораторни мишки.

Рафинирана захар. Заедно с олиото – пряк път към затлъстяване. Извадете я незабавно от менюто си. Ако толкова искате сладко – яжте мед или по малко качествен натурален шоколад. И плодове.

Чипс. Приготвен с много олио (често използвано 200 пъти преди това) и още повече сол, чипсът е определян като „калорийна бомба”. Не съдържа в себе си нищо полезно, сигурен предвестник на наднормено тегло и цял куп болести.

Животинска мазнина. Месото в нормални граници е полезно за организма, но не и когато заедно с него поглъщате животински тлъстини. Повишават лошия холестерол и запушват кръвоносните съдове. Това значи дебел корем, инфаркт, инсулт и диабет.

Маргарин. На мен лично ми става лошо само като си го представя. Продукт на химическата промишленост, пълен с вредни мазнини, оцветители и консерванти.

Пастет. По принцип вкусен и полезен деликатес, но не и в България. Тук пастетът се прави както и колбасите – от копита, кожи, пера, сланини и рога. Приведено в търговски вид с огромни количества оцветители, стабилизатори, консерванти и есенции.

Сосове. Чиста проба бавно действаща отрова – химикал! Ако искате кетчуп си направете домашен, в интернет рецепти колкото щеш. Но не купувайте ефектните шишета и бурканчета с неизвестно съдържание.

Колбаси. Всичко написано за пастета в по – горния параграф, тук важи с пълна сила. Непотребно, скъпо и вредно за здравето удоволствие, да ядеш химически продукт. Купете си чисто месо или риба, хвърлете го на скарата или във фурната, гарнирайте го с огромна порция свежа салата – само така ще останете здрави.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *