Мобилните телефони – потенциално опасни

Колкото по – голям, толкова по – страшен

Дойде време да изчистите тялото си от отровите. Обичайно започвате с диета и фитнес, но все таки състоянието ви сякаш не се подобрява. Тук е моментът да разберете, че освен храната и околната среда, съществуват и други фактори, които могат да навредят на човешкото здраве. Мобилните телефони определено са едни от тях.

мобилни телефони

Ползите

Само преди 10 – 15 години, никой не можеше да си представи докъде ще стигне прогресът на комуникационните технологии. В онези времена компютри имаха твърде малко хора, интернет връзката беше ужасна (помните ли dial-up модемите) и да прегледаш пощата си бяха необходими часове. За щастие това вече не е така, а мобилните комуникации през последните месеци достигнаха своя връх.

Ползите от мобилните телефони са много: сигурно средство за комуникация, удобен миникомпютър за браузване от всяка точка на света (актуалната информация е важна), доставя неизменно удоволствие, помага в часовете на скука и още много.

За вредите от мобилните телефони

За съжаление, медалът има и обратна страна. Въпреки че са ефективни, красиви и полезни, мобилните телефони са сред най – сериозните скрити заплахи за човешкото здраве. Към момента учените не са успели да обвържат употребата им с някакво конкретно заболяване, но и така данните са доста обезпокоителни.

Международната агенция за изследване на рака съобщава, че клетъчните телефони имат силна електромагнитна активност и поради това е възможно да са канцерогенни за човека. Проучване на Университета Гази в Турция пък показа, че излъчваните от мобилните устройства радиационни вълни ускоряват четири пъти растежа на раовите клетки и убиват три пъти по – бързо сперматозоидите.

Според други проучвания, мозъкът също може да бъде подложен на сериозен риск. Само 50 минути употреба на джиесем дневно увеличава нивата на глюкоза в мозъка, което повишава риска от болестта на Алцхаймер.

Съвети за превенция

Можете да намалите радиационното облъчване от телефона, като замените стандартните разговори с изпращане на текстови съобщения, когато е възможно. Тази идея може да се осъществи лесно и с помощта на програми за чат.

Ако се налага да говорите, дръжте телефона възможно най – далеко от главата си, когато имате възможност пуснете високоговорителя (особено при дълги разговори). Когато не го използвате сложете устройството в чантата, а не в скута, джоба или в сутиена си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *