Христо Ковачки съвсем се побърка – стана писател

Христо Ковачки

  Енергийният олигарх и крупен данъчен измамник Христо Ковачки съвсем изкука и взе, че стана…писател. От два месеца насам квантовият физик от Самоков обикаля села и паланки, за да представя „бестселъра“ си „Вселенски ред. Теория на познанието“.

Книжчицата на Христо Ковачки умилява с тротагелния си примитивизъм и с претенциите на автора и „асистентите“ му, че изданието представлява научен труд. По-скандалното е, че тюрлю гювечът е издаден от престижното някога издателство „Захари Стоянов“.

Остава загадка как директорът на издателството Иван Гранитски се е съгласил да издаде „своята лична философия която се надявал да помогне и на вас“, както самохвално изтъква в увода си писателят Христо Ковачки.

„Научният труд“ на представящия се като доктор на техническите науки енергиен олигарх засега се усвоява предимно от миньорите в рудниците му. Ковачки щедро е подарил на хилядите си работници 50 000 копия от книгата си и открито заплашва, че това няма да е последната му творба.

„Този съвсем изкука – на 50-годишния си юбилей, празнуван през декември, държа реч, че се посвещава на науката. Имал мисия да предаде знанията си за живота на милиони хора, за да опознаят щастието и успеха. Подозираме го, че е станал сектант споделят хора от обкръжението на Христо Ковачки.

Част от близките сътрудници на енергийния олигарх пък четат задълбочено книгата му, търсейки тайни кодове, шифър и формули за това как да ограбиш държавата, без да влезеш в затвора.

Ковачки бе осъден като данъчен измамник, след като прокуратурата успя да докаже с документи, че той е източил 17 милиона лева от държавния бюджет чрез фалшиви сделки. Разследващи твърдят, че реалните кражби на ДДС, извършени от енергийния олигарх от Самоков надхвърлят 100 милиона лева. Въпреки доказаните кражби на Ковачки обаче съдът отмени присъдата, му, а от НАП упорито продължават да не си търсят милионите от измамника.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *