Филмът за Апостола на свободата на път да се провали

Калин Врачански и Васил Левски и Димо Алексиев

  Дългоочакваният филм за Левски, чиито снимки стартираха преди десетина дни, отново удари на камък и е на път да претърпи пълно фиаско.

Режисьорът Максим Генчев махна Димо Алексиев, който трябваше да изиграе ролята на Апостола на свободата, и обяви нов кастинг за главен изпълнител, „докато не се яви най-достойният“.

Причината за решението му е искане на дарителите за лентата, които категорично не одобрявали визията на Димо Алексиев, както и липсата на мотивираност от негова страна.

Масло в огъня наля изказване на самия Алексиев в интервю при Кеворкян в предаването му по Нова телевизия.

Максим Генчев

Кеворк го попита непосилна ли е ролята на Апостола.

Актьорът видимо не демонстрира интерес към личността на Васил Левски, не даваше смислени отговори на въпросите. Зрителите останаха с подозрението, че дори не е чел сценария.

Още на първия кастинг, за който режисьорът направи допитване по интернет, фейсбук обществото възропта срещу избора на Димо Алексиев заради липсата на външни прилики на актьора с идола на българите.

Максим Генчев аргументира решението си да повери задачата на Димо Алексиев с това, че той имал аскетичен вид и приличал на Исус Христос. Той категорично отхвърли любимеца на ученичките Калин Орачански, който най много се доближава до изградената представа на българите за Васил Левски, защото бил с торбички под очите, които не можели да се заличат с грим. Така за идола от „Стъклен дом“ остана ролята на Димитър Общи.

Максим Генчев, които замисля филма от години и събира пари с есемеси и дарителски сметки, събуди съмнения за шарлатанство.

От интервютата и постовете му се разбра, че наистина е тръгнал в трудно време да прави нещо смислено. Още повече, че наскоро посегна към „Гераците“ и направи нелош филм, който обаче си продава сам, защото кинаджиите отказаха да го разпространят.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *