Съдия Искра Онцова погреба мъжа си!

Искра Онцова като съдия в "Съдебен спор" на "Станция Нова"

 Искра Онцова, станала прочута като съдийката в „Съдебен спор“ по „Станция Нова“, е сериозно притеснена за себе си. Макар че е човек, прилагащ рационалност и логика към всичко, русокосата юристка все повече започва да вярва, че телевизионната й рубрика наистина е прокълната.

Страховете на Искра идват най-вече от коварната форма на рак, поразила близката й приятелка Нана. Раздаващата правосъдие дама е ужасена, след като разбира, че животът й виси на косъм и й остават броени месеци съществуване.

Искра Онцова била сред най-разстроените служители в неделния маратон на Иван и Андрей и искрено съпреживявала трагедията на Нана. Не било трудно да осъзнае, че над цялото предаване сякаш тегне проклятие и ако драматичният развод на Иван и Вихра не се брои за нещо толкова сериозно, то заболяването на фурията от „Съдебен спор“ не е за пренебрегване.

Близки до съдия Онцова, която всъщност е само редови адвокат в столичната колегия, издават, че наскоро тя преминала през пълен профилактичен преглед и изследвания. За щастие се  оказало, че е в повече от задоволително здравословно състояние и няма никаква причина за притеснение. Въпреки това тревогите й, че всеки момент животът й може да преобърне, не са я  напуснали  напълно.  За да не се тормози с мрачни мисли, строгата госпожа от „Съдебен спор“ гледа да бъде затрупана с работа, а в почивните дни с кеф се катери с приятели на Витоша, за да диша чист въздух.

Адвокат Искра Онцова с приятелката си Нана

  Иначе животът на телевизионната съдийка никак не е лесен. Много преди приятелката й Нана да изплаче драмата си, Искра преживява не по-малко нещастие в личен план. Преди десет години мъжът й умира внезапно, оставяйки я вдовица с третокласник на ръце. Блондинката обаче не позволява да бъде пречупена от съдбата и продължава напред с гордо вдигната глава. С днешна дата синът й Симеон вече е студент и е най-голямата гордост на майка си.

Самата тя избягва да говори пред когото и да е за интимните си подробности, факт е, че макар да остава млада вдовица, няма втори брак и други съпрузи. Е, не минава без мъжка компания, но така и не среща човек, който да замести изцяло преждевременно споминалия й се партньор.

Вместо за личния си живот адвокат Искра Онцова обожава да говори за юридическия си опит и емоциите в съдебната зала. Оправната дама мечтае да се занимава с тази професия още от седми клас. Затова като ученичка в родния си град Враца дори сменя фамилията си.

„Взех фамилията на моя род по бащина линия. Пра-баба ми е преселница от Румъния, от рода Онцови. Дядо ми се казваше Иван и фамилното ми име беше Иванова. Знаех обаче, че няма как да съм адвокат Иванова. А ще бъда „адвокат Онцова„, връща лентата лицето на „Съдебен спор“.

Първите си стъпки в правото Искра Онцова прави с триста евро в джоба останали от покойната й майка. Това са парите, които трябва да разпредели за храна, квартира и кантора през гладните години в началото на 90-те.

„Намерих кантора, наемът беше 90 евро. Набързо се усетих, че ако на третия месец не стане нищо, събирам си багажа и у дома. Плащам наема първия месец. Никой! Плащам за втория месец – регистрирах фирма на едноличен търговец и изкарах 20 лева. Зле!“, споделя мизерните си времена Искра Онцова.

Съдбата обаче й дава шанс. Поема случай, който печели, и изкарва тлъст хонорар. Веднага си купува запазената марка на всеки правист – кожена адвокатска чанта.

„Бях страшно горда. Иначе разнасях документите в пазарско пликче“, разказва през смях екранната съдийка.

 

Отнася адвокатска критика

В правните среди Искра Онцова е известна с това, че винаги отказва дела, които смята, че не може да спечели. Още на първо гледане се набива лъхащата строгост от русата представителка на закона. Мнозина от ималите си работа с нея я определят като голяма сухарка, а по крайните направо я наричат „змия в съдебната зала„.

Откакто „Съдебен спор“ върви по „Станция Нова“, Искра Онцова е звезда в залата. Независимо в коя съдебна инстанция се подвизава, всички хора я гледат с нескрито любопитство. И ако истинските съдии вземат телевизионните й изяви на подбив, колегите й адвокати не пропускат да я разкритикуват и не пестят забележките си – защо процесът бил толкова тегав, или защо това или онова не е направено.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Съдия Искра Онцова погреба мъжа си!"

 1. Ваня Тодорова   29.03.2012 at 18:48

  Прекрасна Жена ,Майка,и Перфектен Адвокат!!Всеки който я познава ще го потвърди.За нея клиента е всичко-бори се със зъби и нокти до последно.Гордея се ,че я познавам и искам да й кажа колко много я уважавам,ценя и ОБИЧАМ! Искре, бъди жива, здрава и много щастлива!Заслужаваш го!!!
  Целувам те!Ваня Тодорова

  Отговор
 2. адв.роксана найденова-габрово, рег. -ВТАК   20.05.2012 at 11:52

  с интерес следя и харесвам предаването.като прочетох за притеснителните първи месеци, с ужас установих сходни такива проблеми от финасова страна.чудесено е и съдбата да дари шанс.поздравявам я и жалко, че има такова разстояние, за да станем приятели.задочно запознанство при изписване на името ми по-горе. ако минава през габрово или наблизо ще се радвам да се запознаем. освен ел.поща ето и тел. ми -0886/862484. сърдечен поздрав – рокси

  Отговор
 3. Петкова   25.01.2016 at 22:47

  Долен съдия ,без чест и доблест. е Онцова. Работи по поръчка на мафиоти и ги защитава срещу пари. Дано Бог да я накаже за несправедливостта и.Не се страхувам да си напиша името и да я порицая.Нека си спомни чнд№2516 на бургаския рсъд от 2011 г.Няма да спра да я проклинам!

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *