Стоянка Мутафова остава извън „Гинес“! Причината ще ви смае!

СтоянкаСтоянка Мутафова беше сериозно  прецакана за влизането си в Книгата на  рекордите на „Гинес“!

Макар и да бе доказано, че  е най-възрастната играеща актриса в света, и въпреки официалното изявление, че ще бъде  записана като рекордьорка, тя няма да фигурира в една от най-престижните класации.

Причината е типично българска – няма кой да плати!

Таксата за вписване в книгата е  6500 паунда, или близо  15 000 лева, твърди „България Днес“. А за да види името си там, Стояна трябва да си ги плати сама.  Или поне Съюзът на артистите, който също се ослушва и едва ли ще намери такава сума.

„Не държа да фигурирам в „Гинес“. Нямам толкова излишни пари, за да си плащам, че съм там.  След като на всичкото отгоре ни  обраха, с дъщеря ми Муки, нямаме толкова пари. Живеем с това, което изкарам, а то не е много. Разходите ни са големи, тази година и в болница бях, пия лекарства, всичко натоварва бюджета ми“ – призна  95-годишната актриса  и обясни, че няма нужда от световно признание.

Стоянка 1На нея й била достатъчна българската публика и нейната оценка. Мутафова се радвала на пълните зали и на факта, че хората я обичат и все още идват да я гледат. „Аз играя за България и искам да съм известна в България. Ако някой ме запише в „Гинес“, нямам против, но да си плащам да ме запишат ми се вижда малко в повече“, категорична е Госпожа Стихийно бедствие.

Тя предпочита да остави парите си на Муки, за да има с какво да живее дъщеря й, вместо да ги дава за рекорд и вписване в Книгата.

От Съюза на артистите и Министерството на културата засега мълчат по казуса.

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *