Разкритие! Николета е турска циганка! Майка й се казва Ередина, носи шалвари!

Николета Лозанова
Николета Лозанова

Китното пловдивско село Караджово е притаило дъх в очакване на най-новата светска клюка – натирената от Валери Божинов Николета да се завърне в бащината си къща. Една част от местните жители дори се кълнат, че са я видели да сваля багаж от джипа си, последен модел BMW, и бързо да се шмугва зад дувара на сградата. Други са на мнение, че има нов богат любовник и вероятно е поела към поредното екзотично местенце, докато нещата отшумят и народът забрави за нея.

Истината вероятно е по средата, защото се оказа, че дъщеря й – малката Никол, обожава да си играе в градината на баба и дядо и с удоволствие прекарва есенните слънчеви дни на открито, обгрижвана от всички роднини.

„Николета не обича да седи на село. Идва само в събота и неделя, пропуска понякога да ги навести, защото е заета. Родителите й са добри хора.

Китното Караджово очаква завръщането на мургавата хубавица
Китното Караджово очаква завръщането на мургавата хубавица

Познавам ги и двамата, но не ми е работа да ги коментирам. Николета живее в света на богатите. Няма работа при нас. Когато е при родителите си, дори из селото не излиза. Носи дрешки на момиченцето си, в това се изразява майчинството й. Не й се налага да работи. То и роднините й въртят само търговия – имат магазин за хранителни стоки, от който всички пазаруват, добре го зареждат. Но и те не работят – нямат животни, не отглеждат и зеленчуци. Просто си имат. Ако питате от къде – не зная. Вероятно техният бизнес е Николета. Тя им помага. Говореше се, че им оставя по 2000 лева за джобни на седмица. Такава сума тук в Крадажово е невъзможно да похарчиш, ако ще всеки ден да си в местното кафе и само пържоли да ядеш. Много пара е това. Но за Валери Божинов са стотинки направо. Той печели милиони. Железни договори е сключил, дори и да искат да го махнат от определен отбор, пак ще трябва здраво да се бръкнат“, коментира местен философ, който целодневно пие кафе в заведение в центъра на Караджово. Мъжът отдавна е безработен и признава, че се размотава, защото няма какво да прави.

Николета обожава баба си и смята, че е наследила хубостта й
Николета обожава баба си и смята, че е наследила хубостта й

Разказва, че допреди 15 години семейство Лозанови имали апартамент в Пловдив. По неизвестни причини продали жилището и се върнали в селото на бащата на Николета – Иван. Постегнали старата къща и се заселили завинаги с двете си дъщери. В друга къща, почти залепена до тяхната, се намирал домът на чичото на гърлата – брат на баща й. И двамата били пенсионери, барабар с жените си. За да се препитават, подхванали търговия – отворили малко магазинче което първоначално зареждали с евтина стока, но после им провървяло. Особено когато в живота на малката им щерка се появила звездата на българския футбол.

Първоначално майката на Николета – Еридина, никак не харесвала Валери. Дори била против брака им. Искала нейното момиче да си вземе мъж без деца, който да й бъде верен и да принадлежи само на нея. Валери не й допадал, защото бил футболист и като всяко спортно момченце харесвал разгулния начин на живот, купоните и леките момичета. Освен това вече имал момченце от Алисия. Родителката била убедена, че малкият Валери щял да страда вечно за баща си и не искала всички да мислят Николета за разтурикъща. Смятала, че бракът й ще бъде провал, както се и оказало.

„Еридина никога не си позволи да кажа лоша дума против зет си. Какъвто скандал да е имало, оставал е в семейството. А тя е властна жена и умее да командори. Дъщерите й бяха много дисциплинирани. Учеха някъде в Пловдив, но не се е чуло да са продължили висше. От малки си бяха красиви. Животът на село не им допадна и за това се устроиха в Пловдив. Бяха на квартири, работеха… Ама какво работеха, не се знае. Изкарвали си сами парите, така викат. И сигурно го правят. Ето сега Лозанови – братята, къща вдигат. Ама къща ви казвам – цяла прогимназия!

Новата къща на Лозанови вече е готова за живеене
Новата къща на Лозанови вече е готова за живеене

Покриват я с едни хубави керемиди. Баровски дом се строи, личи си отвсякъде. Валери определено помагаше, що пари наля. Дори се е случвало да се прибере от Италия и направо в Караджово да дойде. Друг е въпросът, че не излизаше по мегдана да пие по бира. Тъст му и тъщата също дума за него не казват. Ние не ги и питаме. Децата им са големи хора, с баровци общуват, в София живеят. Какво да се интересуваме от тях? Милионери! Парите, когато говорят – боговете мълчат“, споделя жена, която помита пред кметството на Караджово.

„Николета е властна като майка си. Тя никога не е прибирала малкия Валерко тук, както се изписа по вестниците. Няма и да го направи, защото той не е нейна кръв. Няма как и да го заобича като родна майка и винаги ще си е мащеха. Може да се снима с него, да пусне снимка сред журналистите си, а тя има нейни такива платени, поне така се мълвеше, но нещо сериозно – не. Дай й да купонясва по пловдивските и софийските заведения по цяла нощ. Денят използва за сън. Няма почти никакви приятелки от връстниците си, не общува с момичета освен със сестра си. Паднаха си на късмета и двете. Николета обиколи целия свят, вечно е на екскурзии. Сигурно месечната им сметка за телефоните е 10 000 лева. С тези между континентални разговори на тема: „Здрасти, мамо, как е детето“, сметките им са космически. Но да не броим парите, техни са си“, закачливо подхвърля друга лелка, отговорничка за чистотата на селото.

Роднините на Николета носят потури, което е видно от прането им
Роднините на Николета носят потури, което е видно от прането им

Никой в Караджово не се вълнува от бъдещето на известната им съселянка. Убедени са, че след раздялата с Валери ще си намери друг мъж, който да я боготвори и отрупва с щедри подаръци. Сочат с ръка магазина на семейството, в който Еридина продава от 9 сутринта до 9 вечерта, и подмятат, че е много добра жена, но интервюта на журналисти не дава, защото й било наредено да мълчи. И тя мълчала. Иначе имала какво да каже, защото благодарение на нея Николета намирала време за дълги шопинги и воаяжи из чужбина.

Навремето Еридина била хубава жена. Била слабичка, но с годините напълняла. Леко мургавият й цвят бил повод за спекулации относно произхода й. Някои я намирали за циганка, други за туркиня. Вървели разни слухове, но отшумели.

Името й Еридина имало турски произход идвало от мъжкото название Ередин и означавало „доброто от вярата“. „Те са турски цигани, не знаете ли? Такъв им е джинсът. Ама няма лошо бе, те са чистоплътни. Парите като играят, хората се променят.

Той и Азис е циганин, ама ей го къде е – парите си не знае. А вие му пускайте снимки на гъза – вятър му правите!“, нарежда една от жените в селото, която се оказа бясна читателка.

За разлика от дъщеря й, която се обличала по последен писък на модата, майката Еридина ходела скромно – обикновени дрехи и престилка, която обличала задължително, преди да влезе в магазина за работа.

Бабата на Николета пък носела разноцветни шалвари, защото били на ластик – удобни и прохладни за летните горещини. Още едно непряко доказателство за етническия й произход.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *