Прокоба тегне над БНТ

Алис Крайчева
Алис Крайчева

  Алис Крайчева е поредната знакова журналистка от БНТ, която си отиде, за последните 2-3 години. Тя почина в началото на седмицата след фатално заболяваме.

Здравословните проблеми на Алис започват малко след като е освободена от работа от шефовете на телевизията. Преди това този свят напуснаха Васа Ганчева и Сашо Авджиев. Те също станаха жертва на кадровата политика на ръководството, което съзнателно се лишава от старите си кадри.

Алис с Васа Ганчева
Алис с Васа Ганчева

„И тримата си тръгнаха от БНТ с огорчението, че работата им не е оценена. Бедата е, че повечето от младите им заместници са далеч от класата им. А най-циничното е, че телевизията пуска кадри от Златния си фонд с тяхно участие едва когато ги загуби“, коментират в кулоарите на „Сан Стефано“ 29.

Преди да почине, Васа Ганчева изкарваше прехраната си, като пишеше телевизионна критика за различни издания. Отправено към нея обвинение, че получава пари, за да похвали или оплюе някого, влоши здравословното й състояние. Преди да се разболее, Сашо Авджиев също не се показваше на екран.

С Александър Авджиев
С Александър Авджиев

Алис Крайчева бе сред най-яростните отрицатели на действията на ръководството. Тя продължаваше да живее с проблемите на телевизията и като Васа пишеше анализи на екранните програми.

„Възможно е такава да е била съдбата им. В медицината 2 и 2 не винаги е 4. Няма обаче спор, че стресът и нервното напрежение винаги се отразяват на състоянието на човека. Щом шефовете на БНТ са решили да се освободят от старите си кадри, трябваше да го направят с подобаващо към работата им уважение“, коментират колеги на известните журналисти.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *