Партньорите от филма “Вчера” София Кузева и Георги Стайков се завръщат заедно в нов филм

София Кузева и Георги Стайков

  На 45 актрисата София Кузева се готви за ренесанса си в българското кино – нещо като европейска версия на чудото с американската гражданка Ваня Цветкова. През предстоящия телевизионен сезон Ваня отново ще играе продажната съдийка Таня Стоева, на която въпреки гадния й характер масово симпатизират, даже прокурор Иванов.

Би Ти Ви обаче ще излъчва и семейната драма „Къде е Маги“, която се очаква също да е рейтингова. В нея 24 години след филма „Вчера“ отново се срещат Георги Стайков и София Кузева, по мъж Чернева.

Двамата актьори са състуденти от ВИТИЗ, но времето ги разпилява като прашинки по различни краища на света. София се установява през 1996 г. в Германия със съпруга си, актьора от Младежкия театър Панчо Чернев. В края на 90-те тя не успява да откликне на поканата на Тодор Колев за едно от изданията му да се съберат всички персонажи на знаковия за промените филм „Вчера“, препълнил салоните през 1988 г. Така тя пропуска шанса да се срещне с Георги Русев, изиграл блестящо смахнатия училищен директор в лентата на Иван Андонов. София Кузева не успява да се сбогува и с режисьора, който се предаде наскоро в битка с рака.

София Кузева е родена в Смолян на 16 юни 1967 г. Прекарва детството си в Хасково. Нейни родители са актьора Петър Кузев и инженер Маргарита Кузева. Изявява се на хасковската сцена едва от 5-годишна в постановката „Нора“. През 1985 г. е приета актьорско майсторство в класа на проф. Снежина Танковска и проф. Енчо Халачев.  По време на студентските си години е натоварена с първия си ангажимент в киното.

Когато се дипломира през 1989 г. и получава заветен щат в театър „София“, се оказва, че в близките 5-10 години професията я обрича на бедност. Същата опасност надвисва и над също синеоката Ваня Цветкова.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Партньорите от филма “Вчера” София Кузева и Георги Стайков се завръщат заедно в нов филм"

  1. админ   19.11.2019 at 14:34

    През 1985 г. е приета акьорско майсторство в класа на проф.Енчо Халачев, а неговата асистентка тогава беше Снежина Танковка. Сега вече е професор. Когато пишете, пишете коректно!!!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *