Органите на съпругът на Анахид Тачева до един отказали да работят

Анахид Тачева и Васил Тачев

  Дъщерята на Анахид Тачева хвана първия самолет от Ню Йорк за опелото на баща си Васил Тачев в четвъртък след обяд.

Макар говорителката да е имала категорична забрана от лекарите да ражда трети път, тя я нарушава, за да се радва на рожба от късната си любов, инженер Васил Тачев.

Половинката на неостаряващата телевизионна звезда почина на 10 юли след мъчителни пет месеца, в които той, съпругата му и рехабилитатори неуспешно провеждат опити да го върнат към нормалния начин на живот. 6 месеца по-рано, през януари, Анахид погреба първия си съпруг Коста Цонев. „Това са два тежки удара за мама. Всички ще бъдем край нея, но и тя трябва да бъде силна“, сподели Митко Цонев по повод тъжната новина.

През февруари Тачев постъпва за сериозна сърдечна операция, но в съня си получава инсулт. И нищо, че се е намирал в болнично заведение, загубват се най-важните часове за овладяването на инсулта. Дясната половина от тялото на болния се обездвижва фатално.

От този момент нататък започват теглила и за него, и за Анахид. Тя го обгрижва като малко дете в болницата, а след това и вкъщи. Известно просветление в състоянието му се появява неотдавна, но краткотрайно.

Тачева изисква да бъде направена аутопсия на съпруга й, за да се изясни какво точно е предизвикало обрата в лечението му. Предварително се знаело само, че всичките вътрешни органи на инженера отказали, сякаш са гипсирани.

Последните щастливи мигове на семейството са през януари във Виена, където посрещат новата година. Година по-рано те гостуват в Америка на дъщерята Анахид, омъжена там. В изискано заведение отбелязват 70-годишнината на голямата Анахид.

Любовта на тв звездата и инженера избухва в средата на 70-те години. Говори се, че двамата с Коста Цонев провеждат по мъжки изяснителен разговор, преди да официализират връзката си. В края на 70-те Васил Тачев е командирован да работи в Австрия, където заминава с половинката си, и това е причина за временното й слизане от екрана на БНТ. През 80-те пък е директор на държавната фирма „Българско видео“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *