Мая Бежанска се гласи за будистка

Мая Бежанска

  Мая Бежанска никога не е крила, че е странна птица. Звездата от ситкома „До­машен арест“ е запалена по екзотиките на Изтока и напоследък все повече се вълнува от мисте­риите на Индия и Тибет. Нейни по­знати дори твърдят, че обмисляла да следва философията на Буда и да смени религията си.

 Всичко започнало пре­ди няколко години, когато актрисата се увлякла по йогата. В началото я прак­тикувала, за да се поддър­жа във форма. Малко по малко обаче пожелала да опознае същността на това учение. Така у нея се за­родило желание някой ден да замине за родината му Индия.

 Късметът й се усмихнал. С приятели се отправила на екзотично пътешествие зад граница. Освен Мая в компанията били Дони, Диана Любенова и Неве­на Калудова. Дружината в продължение на цял един месец обикаляла храмо­вете и светите места на Тибет, Индия, Катманду и Непал. За необичайната си екскурзия Бежанска заминала без съпруга си и дъщеря си Аглая.

  В светилищата на буди­стите актрисата направи­ла равносметка на всичко, случило й се в последните години. Точно по това вре­ме звездата от „Домашен арест“ трябвало да вземе и важно решение за карие­рата си. Преди да тръгне за Азия, тя получила предло­жение да се включи в „Шо­уто на Слави“ и екипът на Дългия чакал отговора й.

 „Дълги години много ис­ках да замина за Тибет и това все не се случваше, докато най-накрая дойде моментът. И аз казах, че тръгвам, организирах всич­ко. Когато ми се обадиха от шоуто, бях много шокира­на, че изобщо получавам такава покана, защото не бяхме водили разговори със Слави… Така че казах: „Не, не, не! В момента в главата ми е това пътуване и искам да си го изживея! Искам да получа това, за което съм си мечтала вече толкова време! И не желая да мисля за нищо друго, най-малкото пък за рабо­та!“, връща лентата назад във времето Бежанска. В крайна сметка, когато се върнала месец по-късно, тя решила да участва в шоуто на Дългия.

 Докато била в Тибет с гру­пата на Дони и колежките си, Мая изминала няколкостотин километра пеш по кози пътечки, които во­дели до надморска височи­на от 6000 метра. Въпреки трудния маршрут бойната дружина не се отказала да обиколи възможно най-много места. За жалби и оплаквания нямало никак­во място.

 „Нямах никаква предста­ва какво ще ми направи Тибет, когато потеглих на това пътешествие. А ме грабна и имах чувството, че съм живяла поне един жи­вот там. Тибет откри нещо друго в мен, което не съм подозирала, че имам“, раз­правяла след завръщането си в България Мая.

 По време на престоя си зад граница Бежанска и компанията й успели да от­ключат всичките си стран­ности. В местни барове и заведения групичката се отдала на доста нетипич­ни за този край на света забавления.

 „Открихме нашата лудост в един бар Сашо Илиев, с който бяхме за­минали, каза: „Тибет и ал­кохол, танци и цигари са несъвместими неща!“. И се оказа, че има една група, която е в състояние да се забавлява невероятно на каквото и място да я поставиш – нашата група. Много пяхме! Направо се скъса­хме да пеем през целия път. Всеки беше тръгнал с нагласата, че в Тибет само ще медитираме, ще съзерцаваме и т.н.

 А се оказа, че и на това място човек може да си направи купон!“, признава за пътешествието си Анастасия от „Домашен арест“.

 По време на воаяжа си из древ­ните религиозни светилища Бежанска успявала да остане и на­саме със себе си. Тогава открила неподозирани свои страни.

 „Аз съм човек, който не обича да е сам. Разтоварвам се с прия­тели. Като имам проблем, обичам да съм с хора, не се затварям. А усетих, че това място някак си откри нещо друго в мен. Това, че е хубаво човек да остава сам с мислите си, с проблемите си. И че е единственият, който може да разреши всичко и да си помогне“, откровеничи актрисата.

 От пътешествието си зад граница тя запазила скъпа вещ, с която вече не се разделя за нищо на света. Блондинката получила най-обикновен на пръв поглед камък от един гуру, с когото се запоз­нала в Непал. По-късно именно него актрисата определила за свой духовен учител. Въобразила си, че късчето скала, което нейният водач й подарил, я пазело от беди. Камъкът я зареждал с позитивна енергия и любов. Той й напомнял за приятните емоции, които имала със своите приятели по време на пътешествието си. Бежанска ре­довно го стискала и когато имала нужда да си почине и да свали напрежението.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *