Къци скочи срещу кино – мафията!

Къци иска да прави филми

Къци Вапцаров се изправи открито срещу кино мафията у нас. Просто каза неща, с които всички в гилдията са наясно, но никой не смее да ги каже.

Каква е традицията при раздаването на субсидии за кино в България- аз на тебе, ти на мене- така се разпределят парите за нови филми в Националния филмов център и това не e никаква новина.

Последният скандал беше преди няколко месеца в дъното, на който бяха замесени имената, на иначе големия някога режисьор Георги Дюлгеров и маститите Иван Черкелов и Светослав Овчаров.

Те си разпределиха помежду си цели 3 милиона лева по изключително мътни и съмнителни критерии, а младите им талантливи и доказали, че ги бива колеги останаха без пари.

Къци казва истината за киното у нас

Още по-трагичното е, че лежейки на славата на имената си тримата „корифей”, ще вземат толкова пари, за проекти, които едва ли ще се гледат, съдейки по предните им  „успехи”.

Но за хората от Националният Филмов Център, дали им парите това няма никакво значение, важното е там да се попълни анкетната карта безупречно, като типично чиновническо усърдие.

Затова талантливите млади режисьори като  Виктор Чучков-син, Зорница София, Димитър Митовски и Камен Калев, остават засега без субсидия. Затова и изплака Къци Вапцаров, борбата е  да има истинско и гледаемо кино, а не филми който и самите „творци” не могат  да изгледат до край, защото това не е българско кино, а един фарс.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/eMdymQrG91o

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *