“Комиците” ще изнесат концерти в 9 града по време на турнето си

"Комиците"

  Внимание! Всички да се облекат. Не се целувайте, дръжте се прилично!“. С тези думи се обърна към колегите си от „Комиците“ Росен Петров при влизането на екипа в залата на столичното читалище „Възраждане“. Там Любо Нейков и компания репетират по 8 часа на ден за предстоящото си национално турне. Трупата ще изнесе концерти в 9 града.

Водещият на „Нека говорят“ е един от специалните гости на турнето. Той обаче няма да играе в скечове, а ще запознае зрителите с темата на националната обиколка. Спектаклите са посветени на 100-годишнината от Балканската война, а мотото им е „Кръвта вода не става“.

Петров с готовност приел да се включи в мисията на „Комиците“ и да пробуди народния патриотизъм и памет. Както е известно, за него историята не е просто съвкупност от факти, а любимо хоби.

„Росен гори в това, идва му отвътре. Винаги е искрен и вярва, че хората трябва да помнят и уважават подвизите на предците си“, споделят от екипа.

В това се убедихме и ние, когато чухме в читалище „Възраждане“ речта на Петров, с която от 11 август ще се запознаят и хилядите фенове на „Комиците“. Прочувственото слово не е съчинено от сценаристите, а е дело на самия водещ.

Росен декламира сериозно и изразително на репетицията, с което предизвика реакция на Христо Гърбов: „Да влезе подсъдимият“, изцепи се актьорът, разведрявайки обстановката. Шегата му постави началото на забавната част от шоуто.

На сцената излязоха „двама души, които, ако бяха войници, щяха да провалят всяка армия“. Така Петьо Петков – Шайбата обяви появата на Сашето (Ненчо Илчев) и Банката (Любо Нейков). Действието на скеча се развиваше в казармата, където редниците се обучават как да бранят родината си. Учението водеше старшината Кръстьо Лафазанов.

„Разрешете да отида на доктор. Не се чувствам добре“, заяви неочаквано Ванката малко преди старшината да му възложи някоя къртовска работа. „Защо? Къде не се чувстваш добре?“, попита Лафазанов, гледайки страшно. „Тука, в казармата“, гласеше отговорът.

Всички в читалището избухнаха в смях, включително и тримата на сцената. Но не заради това бе обявена пауза. Прекъсването беше нужно, за да се уточнят костюмите, с които войниците и старшината ще се изявяват на турнето. Обсъждайки темата, Любо Нейков си спомни забавна случка от своята войнишка служба.

„Имах един приятел в казармата, който беше много нисък и много дебел. За да му стане шинелът в раменете, му дадоха толкова голям номер, че като маршируваше, не се виждаше. Ходеше като матрьошка из плаца.“

Пак последва оглушителен смях, а после дойде ред балетът на „Комиците“ да излезе на сцената. Окуражени от бурни аплодисменти, танцьорките показаха какво могат. Момичетата репетираха с тоалетите, с които ще се изявяват и на турнето. Роклите им могат да се облекат по три различни начина, при което се променят значително. Актьорите настояха да видят всички варианти.

„Този модел не ми харесва. Все едно е бодито на бебето ми и не е закопчано“, пак разсмя колегите си Любо Нейков. След кратко обсъждане всички единодушно избраха най-подходящия тоалет.

Последва скеч на Христо Гърбов. Той влезе в ролята на Малкия принц. „Цял живот мечтаех да порасна и да стана голям. И станах голям… боклук и още по-голям алкохолик.“ За разлика от другите, които се забавляваха на изпълнението му, Гърбов изглеждаше сериозен и вглъбен. Обмисляше сценария си.

Някои реплики не му харесваха и реши да ги премахне, а други – да промени с помощта на колегите си.

Такава е практиката в „Комиците“. Целият екип участва в създаването на скечовете и присъстващите на репетициите също могат да споделят идеите си. Това явно е една от тайните за успеха на шоуто, което разсмива вече няколко години от екрана на Би Ти Ви.

„А сега започва телевизионната игра „Познай коя е тази дума“, обяви Шайбата и на сцената излезе Руслан Мъйнов. От заразителния смях на присъстващите в малката зала не личеше, че Мъйнов представя скеча си за сетен път.

На очи се набиваше вталената фигура на бесарабския българин. Роденият в Украйна актьор се е разделил с приблизително 25 кг от теглото си. Борбата с килограмите си Руслан Мъйнов започнал малко преди да стартира организацията на турнето. По грандиозния проект продуцентите Евтим Милошев и Любо Нейков работят от четири месеца.

„Ще има много изненади. Само една ще ви издам – целият гръб на сцената ще представлява огромна видеостена.

Това ще е най-скъпото турне, което сме правили досега, но цената на билетите отново е символична. Спекулираше се с нея, появиха се различни слухове. Някъде даже писаха, че сме взели пари от Министерство на образованието, за да популяризираме годишнината от Балканската война. Пълни глупости! Никой не ни е дал пари.

Единствените ни взаимоотношения с Министерство на образованието бяха във връзка с проект на „Нека говорят“. Направихме, подчертавам за наша сметка, дискове с всички издания на „Операция Слава“ и ги раздадохме на училищата с образователна цел“, обясняват от екипа на продуцентска къща „Дрийм тийм“.

Билети за представленията в деветте различни града, през които ще мине турнето, се продават в магазините на „Технополис“. Пропуски евентуално ще могат да се купят и на място преди шоуто, феновете обаче не бива да чакат последния момент, защото местата вече почти са разграбени.

Цената, на която всеки може да види на живо любимите си актьори, е 12 лева. 20 лева пък струва престоят във ВИП ложите. Там зрителите не само ще гледат отблизо шоуто, но и ще получат огромна торба с подаръци.

След всяко представление един от публиката ще си тръгне с чисто нов телевизор. В тазгодишното турне на шоуто освен Росен Петров специални гости ще са певицата Деси Добрева и световните шампиони по бийтбокс Адриана Николова – Печенката и Александър Деянов – Скилър.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *