Калин Врачански мечтае за ролята на Левски

Калин Врачански

  Калин Врачански изпадна в последна глуха, откакто не е на екран. Звездата от „Стъклен дом“ вече не е така категоричен в отказите си от ангажименти и е готов на чудеса от храброст, за да се върне обратно към предишната си заетост. Скоро това може да стане факт, ако роденият в гр. Роман актьор успее да се докопа до една от най-мечтаните роли в кариерата си – тази на революционера ъ.

За разлика от колегите си в сериала на Би Ти Ви Врачански не успя така лесно да си намери ангажимент след снимките на „Стъклен дом“. Докато бившата му половинка Силвия Петкова, Георги Кадурин, Диляна Попова и Юлиян Вергов се изявяват в тийнейджърската лента „Революция Z“, за Врачански остана само възможността да се подвизава като театрален актьор.

Васил Левски

Нещо повече – блондинът малко по малко бе прогонен от сцената и след като напусна и работата на щат в театър „София“, отпадна и от афишите за постановката „За мишките и хората“, режисирана от колегата му Асен Блатечки. Така се заговори, че залезът на кариерата на Калин е съвсем близо. На негово място вече изгряват нови актуални лица в родния шоубизнес и само чудо може да го спаси от забрава.

След този развой на събитията не е изненадващо, че след всички тези приказки актьорът още по-ожесточено се е хванал за идеята да получи ролята на Васил Левски в нов филм, който се готви да се снима през 2013 г. Досега този образ е бил поверяван на покойния му колега Илия Караиванов и на адаша му Илия Добрев. И двамата остават в сърцата на родните киномани с превъплъщенията си в Дякона, но така и не успяват да излязат от сянката му през цялата си кариера.

Тежкият изпит, който трябва да реши дали Калин ще получи шанс да изпълни ролята на най-известния ни революционер, вече започна и на кастинг пред режисьора Максим Генчев са се изредили над 50 човека. Новият Левски трябва да е див, да се слива с природата, да може да язди, да се бие, той трябва да е хит. Всички тези качества изумително много напомнят за темперамента на Врачански, който е заклет ездач, но не на коне, а на мотори и достатъчно популярен сред младите, за да превърне филма в тотален хит.

Илия Караиванов в ролята на Васил Левски

Още повече че ролята на Апостола е мечта на звездата на Би Ти Ви още от детството му, както не веднъж е споделял блондинът.

„Да, бих се нагърбил с тази тежка отговорност да вляза в образа на Апостола. Това за мен ще е доста голямо предизвикателство – но, наистина, бих го изиграл“, призна преди време Калин, с което се опита да напомни за себе си пред режисьорите.

Открай време пък феновете му се застъпват, че от него по-подходящ за ролята на Дякона едва ли има, като се има предвид магнетичният му син поглед и буйните руси коси. Опитът му пред камера също не е за подценяване, понеже новият образ на Левски нямало да се ограничава само с революционната дейност, а щял да показва и романтичната душевност на Апостола. За такава роля едва ли има някой по-подготвен от Калин, който в последните 3 години непрекъснато разкриваше душата си от малкия екран с ролята си на влюбения в мащехата си Камен Касабов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *