Директорът на Народния театър Павел Васев: Лъжат! Оставам шеф

Павел Васев
Павел Васев

  Директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Павел Васев категорично отрече пред журналисти появилата се информация, че артистите му готвят бойкот и искат да бъде свален. Малко по-рано столичен ежедневник написа, че Аня Пенчева, заедно с група млади актьори, събира подписка срещу шефа на културната институция.

„За сценария на вашите колеги ми каза самата Аня Пенчева. След това се видяхме и се смяхме много тъй като с Аня сме в прекрасни отношения и не е имало никакви скандали, колкото и да им се иска на шепа хора в театралните среди. Другите артисти, Сава Драгунчев и София Бобчева, чиито имена бяха споменати във въпросната статия, както и още много млади колеги, дойдоха в театъра силно смутени.

Павел ВасевУспокоих ги, че няма нищо страшно и това са обичайните лъжи. Наистина в края на годината изтича мандатът ми, ще бъде обявен конкурс, след който ще бъде избран директор на театъра. Преди подобни промени винаги се създават интриги“, коментира Васев.

Според изданието, което тиражира уволнението му, той бил изключително строг началник, което дразнело подчинените му. Те искали по-либерален шеф, на когото да се качат на главата. Васев е известен със своята строга дисциплина още докато беше директор на „Сатирата“. Тогава той глобяваше актьори, които закъсняват за спектакли, но пък винаги е награждавал тези, които си вършат работата.

Тъкмо Васев успява да договори гостуването у нас на световноизвестния драматург Едуард Олби, чиято пиеса „Козата, или коя е Силвия“ се играе в Народния.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *