Диана Найденова сменя Росен Петров в „Нека говорят“!

Диана Найденова

  Още преди да цъфне на малкия екран, Диана Найденова си беше създала име с политическите си интервюта в ефира на Дарик. Журналистката е факир в раздумките с властовия елит и в повчвто случаи успява да заклещи събеседника си в ъгъла с точните въпроси. Именно по тази причина рубриката й в радиото се казва „Челюсти“. Така впрочем всички наричат Диана – Мадам Челюсти.

Нахьсената журналистка от Хасково пробива с неособени усилия в телевизията. След като преди 3 години е избрана да води летните издания на „Здравей, България по Нова, напоследък тя се подвизава в конкурентния канал Би Ти Ви. Рубриката й „Опасно близо“ е част от предаването „Нека говорят“ на Росен Петров.

Росен Петров

Диана е един от гвоздеите в неделното шоу и според запознати съвсем скоро може да се окаже и титуляр в него. Заради изключително влошеното здравословно състояние на Росен Петров в последно време оставането му на екран е под въпрос.

Самият той все по-често се замислял да преустанови телевизионната си кариера, оттегляйки се зад камера, твърдят негови познати. Отстъплението му можело да е за няколко месеца, а в най-краен случай – завинаги.

Продуцентите на предаването Евтим Милошев и Любо Нейков били категорични, че стигне ли се до слизането на Петров от екран, главно действащо лице на „Нека говорят“ ще е Мадам Челюсти. Самата тя нямала нищо против и била готова да поеме поредното си професионално предизвикателство.

Запознати с биографията на Диана разкриват, че навремето кариерата и хич не вървяла толкова гладко, колкото сега. Даже напротив – първият репортаж на водещата за „Дарик“ завършил със сълзи.

Само ден след като се преселила от родното си Хасково в столицата, репортерката била пратена да отразява конгрес на СДС. Все още сащисана от новата среда, тя си записала на листче всичко по-важно, случило се на форума. По-късно трябвало да се обади в радиото по телефона и да разкаже на слушателите какво са решили делегатите.

За лош късмет, точно когато от студиото й дали думата за кореспонденция в ефир лютият януарски вятър издухал бележката от пръстите й. На ръба на нервна криза, Диана все пак успяла да се концентрира и издекламирала написаното на листа. А след като включването приключило, се обадила на най-близката си колежка от Дарик – Хасково, където работила, преди да се пресели в София. И заридала в слушалката.

Дъщерята на Диана - малката Боряна, не познава дядо си

Днес Мадам Челюсти вече е школувана и няма никакви проблеми дори с тежките телевизионни ефири на живо. Но пък в личния си живот е подложена на изпитания.

Диана отглежда сама шестгодишната си дъщеря Боряна.

Бащата на момиченцето вече не е между живите. Той се застрелва пред един от клоновете на голяма банка в София. Човекът е бизнесмен, стигнал до ръба на фалита, чието отчаяние го тласка към самоубийство.

Найденова е изключително лаконична, когато я разпитват по темата. Твърди, че смъртта на любимия й е рана, която никога няма да зарасне.

Примирила се със съдбата си, тя не търси възможности за нова връзка. Справя се като самотен родител и разчита главно на майка си в грижите за невръстната Боряна.

„Това си е моята лична трагедия и не искам да занимавам никого с нея. По 1000 души умират в катастрофи всяка година. Аз с нищо не съм по-специална от техните близки. Болката от това се носи цял живот. Просто продължаваш да живееш, като едно парче от теб си е отишло“, изповядва мъката си Диана Найденова.

 

Плаши депутат с шамар

Когато е журналистка в Дарик, Диана Найденова привлича като магнит не само колегите си от медията, но и много политици, гостуващи в студиото. Легендата гласи, че веднъж един палав депутат си позволява интимен жест към Мадам Челюсти – пуска ръка по бедрото й. Найденова го поглежда смразяващо и заявява, че ако той стори това втори път, ще му зашлеви такъв звучен шамар, че да го помни цял живот. Онзи взел да се извинява и обяснил, че пуснал ръка, без да иска.

 

Отказа прошка на баща си

Освен самоубийството на приятеля си, Диана Найденова изживява и още една лична драма. Тя е свързана с баща й, който я изоставя като невръстно дете с майка й.

След като повече от три десетилетия не се интересува от дъщеря си, родителят се сеща да й се обади, когато тя е на първия си ефир в сутрешния блок на Нова телевизия. Звъни след предаването и обяснява кой е. Диана изслушва 5-минутната му молба за прошка с ледено изражение, след което с възможно най-категоричния си тон му заявява никога повече да не я търси, защото той отдавна не съществува за нея и за майка й. Бащата се примирява с отказа й и оттогава повече не я безпокои.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *