Вратарят на “Лудогорец” закъсал с хазарт

Владо Стоянов все още не може да се раздели напълно с порока си. За късмет обаче вече не губи, а само печели, макар и малки суми, от съотборниците си в „Лудогорец"
Владо Стоянов все още не може да се раздели напълно с порока си. За късмет обаче вече не губи, а само печели, макар и малки суми, от съотборниците си в „Лудогорец“

  Вратарят на „Лудогорец“ и националния отбор Владо Стоянов закъсал сериозно с хазарта. Стражът, който в момента е №1 сред останалите в България, завлякъл бившия си отбор „Черноморец“ с 4600 евро заради увлечението си по комара. След този случай кариерата му едва не пропаднала. Добре, че Стоянов спрял с порока навреме, за да се върне в големия футбол.

В Бургас все още говорят как през 2008 г. перничанинът се набутал с жестоки дългове на комар. По онова време 21-годишният вратар пазел на „Черноморец“ и се изкушил от нощния живот в морския град. Затънал на бърза ръка, а борчовете му станали петцифрена сума в евро.

На всичкото отгоре комарджиите му начислили непосилна лихва. Под заплаха от физическа саморазправа Стоянов се принудил да им дава почти цялата си заплата, която получавал от клуба. Неразумният младеж дори злоупотребил с пари, които от „Черноморец“ му дали да се оперира от херния в Германия. Стоянов получил на ръка 4600 евро да си плати интервенцията. След като отишъл в клиниката обаче се оказало, че няма пари. Футболистът се обадил в „Черноморец“, за да съобщи, че средствата не са в него. Обещал, че ще ги възстанови. Разчитал, че ще му дадат още, тъй като по онова време в Бургас харчели с размах за всякакви прищевки на треньора Красимир Балъков. Вместо това обаче Балъков и собственикът Митко Събев взели решение да го изгонят.

Владо Стоянов „Млад беше, простено му е да сбърка. Още повече че всички го познаваха като свястно момче , разправят от стадион „Лазур“.

Почти година Владо се скитал немил-недраг. Точно тогава му излязъл късметът да го вземат в Молдова. Офертата била от най-богатия тамошен отбор „Шериф“ (Тираспол). Говори се, че Стоянов е получавал по 8000 долара на месец и успял да си изчисти окончателно борчовете. Заклел се повече да не играе комар.

Тази година го взеха в „Лудогорец“ и сега пази като лъв. От предишното му увлечение обаче останал навикът да се хваща на басове със съотборниците си за това как ще завършат мачовете на „милионерите“.

Миналата седмица Владо Стоянов обра трима свои съотборници начело с капитана Светослав Дяков, след като даде изключително точна прогноза за победата с 3:0 над „Динамо“ (Загреб) в Лига Европа. Преди това пак намаза от стотачките, като единствен предрече сензационния успех с 2:0 срещу холандския ПСВ в Айндховен. На въпросите дали пак не е залитнал към хазарта Стоянов отговарял, че повече кракът му няма да стъпи в казино.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *