Актрисата Пламена Гетова е ясновидка

Пламена Гетова

  Актрисата Пламена Гетова, която блести  в  новия сериал   „Отплата“   в ролята на майката на главния герой, е била пророк на собствената си  съдба. Само  най-близки  приятелки  на театралната примадона знаят за тези нейни способности.

 Два показателни примера илюстрират дарбата на Гетова. Единият е свързан с раждането на дъщеря й. Далеч преди да се омъжи за режисьора Кирякос Аргиропулос, тя се вижда с дете в болницата в родната й Монтана. Минават години и актри­сата постъпва с първородната си дъщеря в местната болница. Когато излиза на терасата на лечебното заведение, всичко й се сторва познато.

 Тъй като кариерата на Гетова не тръгва по мед и масло тя получава прозрение и за по-доброто си бъдеще в артистич­ните среди. След ВИТИЗ Гетова е разпределена в Старозагор­ския театър, където буксува 3 години. Дори получава щатна заплата, без да играе – а това силно я измъчва отвътре.

Пламена Гетова в първите години на кариерата си

  Преместването в Бургаската трупа също не й носи жадува­ния творчески възход. В мор­ския град поне среща мъжа на живота си, където пък в местния куклен театър акостира режи­сьорът Кирякос Аргиропулос – бъдещият й съпруг, от когото има две дъщери, родени с 10 го­дини разлика.

 Макар и отчаяна, актрисата не дава трудностите да я сломят.

 В съзнанието й изникват кар­тини, в които вижда себе си да живее в апартамент в центъра на София. Минава време и тя по­лучава покана да стане част от трупата на Военния театър. Меж­дувременно започва силната й серия в киното: „Дом за нежни души„, „Равновесие“, „Бяла ма­гия“, „Не знам, не чух, не видях“… През 1982 г. получава награда за най-добра женска роля на Кино­фестивала във Варна за ролята в „Дом за нежни души“.

 Наемайки квартира в София, актрисата не се изненадва, кога­то вижда същите високи тавани на стара столична кооперация, за които имала видения години по-рано.

 До днес обаче Гетова не прие­ма ясновидските си способности за нещо сериозно и не работи за тяхното усъвършенстване.

 Централната си роля в „От­плата“ актрисата не е предчувствала специално, но винаги е знаела и е вярвала, че след трудните периоди в живота и ка­риерата неизбежно следват та­кива, които я връщат на вълната на успеха.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *