Испанско списание постави главата на Мишел Обама върху полугола робиня!

Michelle Obama

Испанско списание се озова в центъра на расова полемика, след като на корицата му се появи скандална снимка на Мишел Обама. На фотографията лицето на г-жа Обама е поставено върху портрет на робиня с голи гърди от 1800 година.

Вероятно редакторите са имали предвид съвсем друго послание, но посетителите в интернет заклеймили проявата като расистка и обидна.  Въпросният портрет, нарисуван от френската художничка Мари-Гилемин Беноа, датира от 1800 година, наречен е „Портрет на една негърка” и бил представен на ежегодния салон в Лувъра.

Картината била възприета като вдъхновяваща, тъй като страната била отхвърлила робството 6 години по-рано и това се приемало като символ на правата на жените и цветнокожите. Вярна на значението, статията намеква, че прапрадедите на Мишел Обама са били роби, но освен това блести и аксиомата, че зад всеки велик мъж стои една велика жена.

портретът - оригинал

Според източник, скандалният образ е само един от серията на обработвани фотоси, които показват главите на знаменитости върху голи тела. Така Мишел ще се присъедини към Ейбрахам Линкълн и принцеса Даяна, чиито образи са в списанието. Според художничката Карин Першерон-Даниелс, образът показва алтернативна, неочаквана реалност, показвайки на хората известни личности по различен начин.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/Ns3RjmJZRv4

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *