Как да се справим със стриите при бременност

По време на бременността обикновено се появяват стрии по тялото, особено по гърдите, дупето и бедрата. Рядко не се появяват при жените. Въпреки това, можете да предотвратите появата им.

strii-bremenna

Кожата се състои от колагенови и еластични нишки. Благодарение на тях, кожата издържа на опъване. За да избегнете стриите, трябва да подобрите тези два механизма. Как да го направите?

„БИО – КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

ПО- СЛАБО ГЪВКАВА КОЖА И ПРЕКАЛЕНО ОПЪНАТА

Когато сте бременна, кожата страда заради увеличаването на теглото, което води до бързо разтягане. Нишките се късат и правят дермата по- малко гъвкава. Така лесно се появяват стриите, тъй като за розови и леко подути в началото, а после стават бели.

Бруталното разтягане на кожата не е единствената причина за стриите. Има и отговорен хормон: кортизолът. Той се произвежда в големи количества по време на бременност, намалява образуването на колаген и прави кожата по- малко гъвкава.

Ето някои начини, които ще ви помогнат срещу появата на стрии:

Ограничете напълняването. Когато сте бременна, е нормално да напълнеете. Но трябва да се придържате към разумните граници. Хранете се здравословно и балансирано. Така кожата няма да се разтяга много.

Ексфолиране и хидратация. Веднъж седмично трябва да ексфолирате кожата под душа. Така кожата се почиства от мръсотиите и хидратиращият крем попива по- добре в кожата.

Редовната хидратация подобрява тена на кожата и предпазва от поява на стрии. След душ си сложете хидратиращ крем или лосион.

Масаж. Нанасяйте си всеки ден крем срещу стрии върху проблемните зони и масажирайте внимателно с кръгообразни движения пет минути.

Така подобрявате кръвообращението в зоната и помагате на кожата да се разтяга по- нежно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *