Домашен балсам за коса – две рецепти

Използването на домашно приготвен балсам за коса е добра алтернатива за хората, които искат блестяща, здрава и красива коса. С натурална формула можете да се сдобиете с добро средство за разресване на косата, което освен това да я подхранва и да я възстановява.

maski-za-kosa

Ето нашите две предложения за домашен балсам:

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

БАЛСАМ ОТ ЗЕХТИН И МЕД

Това е балсам специално за хората със суха, чуплива и цъфтяща коса. Неговите съставки действат хидратиращо, а също така и възстановяват.

Съставки:
– Половин чаша зехтин
– Половин чаша бадемово масло
– Половин чаша мед
– Една касерола

Начин на приготвяне:

Сложете всички съставки в касеролата и разбъркайте добре. Затоплете ги на бавен огън, докато заврат. После гиkokosovo-maslo оттеглете и изчакайте да изстине.

Приложение:

Първо, измийте хубаво косата, както обикновено. После нанесете балсама от корените до връхчетата. Нанасяйте с леки масажиращи движения, сложете шапка за баня и оставете да действа 15- 20 минути. Правете го 2 пъти седмично.

БАЛСАМ ОТ КОКОС

Този балсам е подходящ за всеки тип коса. Неговите съставки съживяват косата и я подхранват, за да е блестяща, мека, да се реши лесно и да мирише уникално.

Съставки:
– 60 грама кокосово масло
– 60 грама кокосови пръчици
– 1 пръчица ванилия
– 2 с.л. мед

Как се приготвя:

Смесете съставките в съд, без ванилията. Когато сместа е готова, счукайте пръчицата ванилия и я добавете.

Начин на приготвяне:

Намокрете косата и нанесете домашния балсам от корените до върховете. Когато покриете цялата коса със сместа, оставете да действа 10 минути. Отмийте с хладка вода и повтаряйте процедурата поне е път седмично.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *