5 домашни рецепти с мед

Медът е един от най- използваните продукти както за здраве, така и за красота. Той е най- добрият източник на мекота на кожата, а също и на косата, без да споменаваме лечебните му свойства.

med-recepti

Нека разгледаме 5 рецепти за красота с мед, които лесно можете да приготвите у дома.

5 . Хидратираща маска. Медът е натурален хидратант, който задържа водата в кожата. За да си направите маска, смесете 2 с.л. мед с прясно мляко или сметана, за да омекотите сместа. После нанесете върху лицето и врата, като оставите да подейства 10 минути. Това е много стара рецепта за красота, известна още от времето на Клеопатра.

4 . Ексфолиант. Може да използвате меда като ексфолиант , за да премахнете мъртвите клетки от кожата, да почистите дълбоко и да възстановите мекотата на кожата. Смесете 2 с.л. мед с 4 бадема, които са смлени фино и накрая сложете 1 ч.л. лимонов сок. Натъркайте сместа по лицето, измийте с хладка вода и подсушете с кърпа.

med-kosa

3 . Плакнене на косата. За блестяща и мека коса, можете да използвате мед след шампоана. Само комбинирайте 1 ч.л. мед с 4 чаени чаши хладка вода и я нанесете след като вече сте се измили в шампоана.

2 . Баня за краката. Освен че ще направи краката меки и ще ги хидратира, медът има антибактериално действие. Смесете 1 с.л. мед с течен сапун , 2 ч.л. бадемово масло и още една с екстракт от ванилия. После напълнете съд с хладка вода и изсипете сместа. Пуснете краката вътре и ги оставете да почиват 10 минути.

1 . Хидратиращ лосион за кожата. Кожата ви ще е мека и хидратирана, всеки пък когато използвате лосионът от мед. Смесете 2 ч.л. мед с 2 ч.л. зехтин и половин лъжичка лимон. Разбъркайте добре преди да нанесете върху грапавите и сухи зони по тялото ви.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *