Цигански барон затри тото фишове за 5 бона!

Война в катуна на столичния квартал "Факултета"

  Ромски бос загуби тесте с фишове от 9-и тираж на Спортния тотализатор. Броени часове след като ромът броил 5 хилядарки за хартийките с комбинации от цифри, гарантиращи сигурна печалба, те се изпарили.

Гардовете на кутсузлията провели акция сред жителите на циганската махала, решавайки, че някой от приближените му ги е откраднал.

Листчетата с щастливите му числа, избрани на принципа рождени дати на многобройната челяд и роднините, баровецът пуснал в столичен пункт близо до Халите. Той се надявал, че при серията от комбинации, която заложил, нямало начин да не спечели натрупалия се джакпот от над 4 милиона лева или в краен случай няколко петици и четворки. Почти бил сигурен, че ще удари печалбата, защото наскоро посетил бабата на Азис – прочутата в цяла България леля Станка. Жената нито за миг не се поколебала и отсякла, че далеч преди да дойде лятото, ненадейно ще го споходи късмет. Убеден в думите й, той напоследък не жалел средства за тото и игрите на Държавната лотария. Когато разбрал, че старателно завитите в бял лист талончета са се изпарили от джоба му, излязъл извън кожата си.

Започнал да крещи и да обижда роднините си. Усъмнил се, че някой е злоупотребил с доверието му и е бръкнал в задния джоб на панталона му, за да свие потенциалните милиони.

Направил собствено разследване и устроил разпити сред близките, които не дали никакъв резултат. Вбесен, привикал гавазите си и пребъркал всичките им джобове, но и в тях не открил фишовете. Тогава наредил тараш на съмнителните къщи из „Фкултета“, в които предполагал, че жи-веят по-тарикати цигани. Предположил, че може да са го проследили, а след това и преджобили въпреки респекта, който всявал.

Близо 2 часа домовете на ромите от „Факултета“ нямали покой.

„Децата пищяха, такова нещо не бяхме виждали, наш човек да се усъмни в наши си. Бил пуснал 50 бройки фишове в тото пункта на ул. „Искър“, бръкнал се с доста кинти, за да играе, а после някой му взел талоните. Как е възможно това?! Защо ще ни обвинява нас?! Имал бол пари, купил си фишове – ние, обикновените цигани и за хляб нямаме, цигара вече не знаем какво е, а едно време пушехме по кутия и половина. Изплашиха ни момчетата му“, нарежда възрастна жена, недоволна от ровичкането из малкото й останала покъщнина.

Госпожата била силно притеснена, че обвиненията може да прераснат в кьотек, ако търсените „бележки“ не се намерят от някъде. Комшиите й също се притеснили от раздаване на възмездие което било напълно възможно, като се имало предвид горещия темперамент на обитателите на „Факултета„.

Паниката набързо обзела катуна. Хората се питали дали ще има финансова награда, ако все пак талоните се открият, но отговорът бил отрицателен. Това допълнително изострило тюхането на ромските гавази, които били готови на всичко, за да решат проблема на шефа си. Мисията им се оказала невъзможна, защото фишовете не били открити.

Едва в понеделник вечер, след като се разбра, че джакпотът отново е оцелял, имало раздвижване по темата. Тайнствените фишове отново видели бял свят и били подхвърлени близо до къщата на боса. От тях обаче предвидливо липсвали 2 фиша, които ударили четворки.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *