5 признака, че се храните неправилно

hranene-1

Неправилно хранене означава лош избор на храна. Това е дефицит (обикновено на хранителни вещества), който затруднява растежа и води до редица дисфункции.

Има обаче 5 признака, които тялото ни проявява, когато не се храним правилно. Ето кои са те:

1. Имунната ви система отслабва. Неправилното хранене причинява дефицит на хранителни вещества. Те са фундаментални за повишаване на имунната защита на организма за предпазване от инфекции и болести.

2. Трупате килограми. Не се проявява веднага, но е директно следствие от продължително неправилно хранене. Консумацията на бързи храни, захари и рафинирано брашно, увеличават риска от напълняване, диабет и дори затлъстяване.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

hronichna-umora

3. Чувствате постоянна преумора. Силната умора е вторичен ефект от недостиг на желязо в тялото, което може да причини анемия. Ниската концентрация на хемоглобин може да причини слабост (астения), липса на въздух при усилие (диснея) и сърцебиене.

4. Косата ви е суха и чуплива. Косопадът може да се дължи на много фактори. Сухата и слаба коса могат да се дължат на неправилно хранене. Помнете, че косата е протеин и правилното хранене е необходимо, за да я заздрави.

5. Лесни промени в настроението. Постоянните промени в настроението са често срещан симптом при хора с неправилно хранене. Апатията и раздразнителността могат да се дължат на заболяване, като депресията, но и също на липса на правилните вещества в организма.

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*