На 5 годинки Мария Русалиева среща учителя Дънов, който й предрекъл славен път

Мария Русалиева

Замисляли ли сте се защо актрисата Мария Русалиева, легенда на театър „Българска армия“, е такава симпатична дълголетница?

На 84 тя е чаровна, комуникативна енергична, търсен и приятен събеседник. Дори с непознати на улицата или с продавачи звездата от „Любимец 13″ и „Рицар без броня“ (където си партнира с Апостол Карамитев) се заговаря без задръжки и излишна звездомания.

Когато била на 5 години, баща й, поетът Владимир Русалиев, я завежда при Учителя Дънов, който дава съвет: „Обърнете внимание на това дете. То много знае. Ще има тежък и славен път“. Таткото отвърнал, че от малка Мария е умница, даже по-мъдра от родителите си.

За славата е ясно. Но тежкото?… Мария е на 16, когато умира десетгодишната й сестричка. От драмата майката полудява. В пристъп тя пребива Мария и чупи ръцете й. Налага се да я настанят в лудница. А Мария – да се грижи за нея. И станало чудо: родителката оздравяла и била същата любвеобилна майка.

Русалиева има четири брака и четири развода. Пред нито един мъж не зачеркнала фамилията си. След като ги надушвала, че са егоисти и че я ревнуват от кариерата, искайки да им готви яхния, ги разкарвала. Правейки рекапитулация на живота си, Русалиева отчита, дори без тъга, че не е срещнала голямата любов. И все пак се чувства щастлива, защото има прекрасна дъщеря, актрисата от дублажа Елена Русалиева.

„Наистина през живота си преминах през толкова много трудности, че се чудя как оцелях“, чуди се сама на себе си Мария. Тя преминава през изпитанията благодарение на добрата си окултна подготовка. Както е известно, тя е вещ астролог, видял в карти не една съдба, включително и тази на Невена Коканова и на Иван Балсамаджиев.

Петър Дънов

Според Русалиева животът е училище, в което учител са мъката, трудностите, тежките проблеми. Когато човек получавал житейски шамари, не трябвало да се отчайва, а да ги анализира и да открива в какво е сбъркал, за да трупа опит. И никога не трябвало да става егоист. Евангелието е казано да не се отклоняваме от пътя на себераздаване и добротворство“, напомня Мария Русалиева. Тя съетва още хората да не се страхуват от нищо, което животът им поднася – винаги да се изправят с усмивкa като нея. Била пеленаче, когато родителите й в пререкание я изпуснали. Тя се облещила и сякаш била дотам – спряла да реагира. Майката започнала да се моли на Богородица детето да оживее. И чудото станало. Мария отново завъртяла очички и почнала да се смее по бебешки.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *