Дим Дуков предрекъл, че ще си отиде рано

Дим Дуков

Дим Дуков предрекъл още преди години, че си отиде рано от света.  През последната седмица от живота си бившият монах всеки ден, в който се чувствал по – добре, звънял на приятелите си и ги викал в болницата. Въпреки тежкото си състояние, разговарял спокойно и дори разказвал вицове.

За покойния Дим страда и целият персонал на болницата, които в продължение на два месеца се бореха за живота му. Дуков бил любимият им пациент. Винаги се държал много мило с всички и им разказвал весели истории. Въпреки това болницата отнесе доста негативи покрай случая с Дим Дуков и бяха обвинени в небрежност.

Бившият монах си отиде заобиколен от най- близките си. Семейството му било неотлъчно до него през последните часове

Дим Дуков беше отлъчен от гръцката църква

от живота му.

Още преди години в свое интервю Дим Дуков предрекъл, че ще си отиде рано от света. Разказал, че щом е роден на една и съща дата с Исус Христос, навярно му е отредено да почине млад.

Въпреки че се стремеше години наред да бъде част от православната църква, името му постоянно беше замесвано в скандали. През 1999 г. Дим стана монах и се превърна в отец Дамаскин. Постъпи в Рилския манастир. Заради грозна интрига обаче, Дуков беше позорно изгонен от обителта. Въпреки това не се отказа от желанието си да се посвети на Господ. Няколко години по- късно, Дуков отиде в манастир в Гърция. Но и оттам беше изпъден. Дим така и не разкри причините за изгонването му от манастира. Носеха се най- различни слухове за скандала, но истината така и не излезе наяве. Дим Дуков дори беше отлъчен от гръцката православна църква.

Преди да постъпи в болницата в началото на т.г. бившият коафьор възнамерявал да замине за ЮАР и да помага на хора в неравностойно положение.

Дим Дуков се бори един месец за живота си. ВИЖ ВИДЕОТО:
 

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*