Дим Дуков предрекъл, че ще си отиде рано

Дим Дуков предрекъл още преди години, че си отиде рано от света.  През последната седмица от живота си бившият монах всеки ден, в който се чувствал по – добре, звънял на приятелите си и ги викал в болницата. Въпреки тежкото си състояние, разговарял спокойно и дори разказвал вицове.

За покойния Дим страда и целият персонал на болницата, които в продължение на два месеца се бореха за живота му. Дуков бил любимият им пациент. Винаги се държал много мило с всички и им разказвал весели истории. Въпреки това болницата отнесе доста негативи покрай случая с Дим Дуков и бяха обвинени в небрежност.

Бившият монах си отиде заобиколен от най- близките си. Семейството му било неотлъчно до него през последните часове

Дим Дуков беше отлъчен от гръцката църква

от живота му.

Още преди години в свое интервю Дим Дуков предрекъл, че ще си отиде рано от света. Разказал, че щом е роден на една и съща дата с Исус Христос, навярно му е отредено да почине млад.

Въпреки че се стремеше години наред да бъде част от православната църква, името му постоянно беше замесвано в скандали. През 1999 г. Дим стана монах и се превърна в отец Дамаскин. Постъпи в Рилския манастир. Заради грозна интрига обаче, Дуков беше позорно изгонен от обителта. Въпреки това не се отказа от желанието си да се посвети на Господ. Няколко години по- късно, Дуков отиде в манастир в Гърция. Но и оттам беше изпъден. Дим така и не разкри причините за изгонването му от манастира. Носеха се най- различни слухове за скандала, но истината така и не излезе наяве. Дим Дуков дори беше отлъчен от гръцката православна църква.

Преди да постъпи в болницата в началото на т.г. бившият коафьор възнамерявал да замине за ЮАР и да помага на хора в неравностойно положение.

Дим Дуков се бори един месец за живота си. ВИЖ ВИДЕОТО:
 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *