50 000 лева са взели новите душмани на Левски и Ботев!

Левски и Ботев

Тези пари са платени като хонорар за дълбокомислените коментари и анализи на нашите учебници. Парите за гаврата с нашата история дошли  от неизвестна еврофондация. Хонорарите били от Европа и са изплатени на Комисията за защита от дискриминация, за анализите относно стереотипите и предразсъдъците в учебниците.

Тъкмо тези анализи възмутиха обществото, след като се разбра, че в тези доклади се предлага да бъде подменена българската история, като се махнат текстовете за турското робство. Тези текстове според комисията били политически некоректни и етнически нетолерантни.

Обесването на Васил Левски

Анализите потресоха българите и ги осъдиха остро в социалните мрежи, а професор Божидар Димитров дори предложи чиновниците от комисията да бъдат уволнени. Служители от комисията споделили пред журналистите, че парите били усвоявани от различни фондации. Но  страшното било, че никой нямал представа какви са били критериите за изборът на тези фондации и техните условия.

Парите са били разделени между различни дружества от сорта на Дружеството на психолозите, фондация „Саворе“, Център за изследване и политики за жените и „Дидра проджект“.

Дружеството на психолозите изучава не текстовете, а дискриминационните настроения сред педагози и тийнейджъри. Сред хората писали анализи и доклади, лъскат имената на ексобразователния  зам.-министър Мукаддес Налбант от времето на Даниел Вълчев.

Мукаддес Налбант

Госпожа Налбант е един от авторите на доклада „Етническа принадлежност и възраст“. Там се казва, че цитатът „…турчин,че бесней над бащино ми огнище“ не бива да се използва в училище, а да се замени с по-подходящ. В този доклад  критикуват и  песента „Къде си вярна ти любов народна?“, според тях в текста на песента турците са представени като врагове, които трябва да се колят. Все още никой не знае  колко е получената персонално сума от Налбант.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/WktHtZCinL8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *