Събирачите на дългове от „СГ Груп“ в писмо до длъжник: „Ако не върнеш 15-те лева, ще те пратим в гроба на баща ти“!

телефонен терор

Става дума за служител на популярната със странните си методи за събиране на дългове и скандална “СГ Груп”. Този път тормозеният е момче от Плевен, чийто баща дължал „огромната сума“ от 15 лева на мобилен оператор.

Човекът починал, но това не попречило на изнудвачите да го потърсят за сумата. Младежът получил писмо, че мобилният оператор с ключил договор с фирмата да събере дълга. Скандалното е, че писмото било придружено със заплахи за здравословното състояние на клиента ако не плати тези пари. Освен това последвал и телефонен тормоз. За нещастие на „СГ Груп“ младежът записал разговора и го качил в интернет, където придоби скандална известност. Плевенчанинът пуснал и жалба до полицията, тъй като в едно от обажданията го зпалашили, че ще го вкарат в гроба на баща му. Оказва се, че срещу събирачите на дългове “СГ Груп”,  има доста жалби и оплаквания,

събирачи на дългове

които за сега са останал и без отговор от институциите. Интернет потребителите дори се питат кого в момента защитата държавата- изнудвачите или гражданите си. Да си припомним, че преди време групировката изкупи дълговете на клиентите към  “Глобул”, като повечето суми са незначителни между 30-50 лева от 2001 – 2007 година. Стигна се дотам, че омбудсманът на републиката  Константин Пенчев, препоръча на мобилните оператори да почнат да си събират задълженията сами.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *