Иван Драшков изритан от ДАНС за да не издава тайни на мафиота Брендо

Иван Драшков

  Арестуваният в операция „Кокаинови крале“ Тинко Гарев е бил подчинен на Бойко – Борисовите приятели Румен Николов – Пашата и Младен Михалев – Маджо. 43-годишният мъж от Хасково е бил местният главатар на СИК и доверено лице на босовете от София, разказват хората от града. В миналото неговата бригада се занимавала с рекет, контрабанда и кражби на коли. Над дейността й бил спуснат чадър от София.

След разпада на СИК Тинко Гарев е натоварен със задачата да пере мръсните пари, като строи хотели и ветрогенератори. Паралелно с това се е занимавал и с трафик на кокаин заедно с Евелин Банев – Брендо. Двамата се познавали от 20 години.

Покрай Брендо е арестувана и дори обявена за кокаинова кралица и Петя Данова. 26-годишната жена е ромка, която е ползвана за параван на големите босове, разкриват източници. Те са изненадани от ареста на Брендо, защото точно при управлението на ГЕРБ, той е постигнал най-големите си успехи в легалния бизнес. Както бе разкрито, Евелин Банев върти строителен бизнес със спонсора на партията Николай Галчев.

Евелин Банев - Брендо

Бившият зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков е сред основните заподозрени за теча на информация към кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо, твърдят източници от прокуратурата. В началото бе съобщено, че съмненията падат върху магистрат, но след намеса на италианските служби признаха, че човекът е висш полицай, работил в МВР, а после и в ДАНС. Единственият, който отговаря на това описание, е Иван Драшков, за когото не е тайна, че е близък с Евелин Банев – Брендо.

Двамата са в тесни връзки от много години, имат десетки общи приятели, сред които е и фалиралият собственик на в. „Торнадо“ Огнян Стефанов.

Запознати с аферата за теча на информация към Брендо са скептични, че името на Драшков ще бъде посочено като къртицата на наркомафиота, но за това имало солидни доказателства, включително и в чужбина.

На срещата между полицаи и магистрати от няколко страни през 2008 г. са участвали 5-има българи. Всеки от тях е получил документ с данни, уличаващи Брендо за наркотрафик и пране на пари.

Трябвало е те да го предадат на началниците си в съответната служба, за да се архивира. Така до него е имал достъп и Иван Драшков, като зам.-шеф на ДАНС, който отговаря за икономическото направление в службата, включително и за прането на пари. Според запознати, дори и да се каже име на „къртицата„, ще бъде назован присъствал на срещата, а не негов началник, който реално може да изнесе информацията.

Драшков напусна ДАНС за втори път по „лични причини“ преди няколко месеца. Тогава според източници е започнала и подготовката на операция „Кокаинови крале“. За да не предупреди авеpa си за предстоящия арест за втори път, Драшков е разкаран от ДАНС и му е затворено кранчето със секретни сведения.

В МВР още пазят папки с информация от времето, когато Драшков е работил там. Той лично с подписа си е спирал разработки срещу Брендо, и то преди десетина години.

Иван Драшков не за първи път е хващан да изнася класифицирана информация от службите. Върху него паднаха и съмненията, че помага на сайта „Опасните новини“ със секретни доклади от службите. Свързан е и с покровителство на фирми от енергийния бранш.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *