Вяра Анкова служи на Бойко Борисов и кръга „Капитал“

Вяра Анкова

  Ген.-директор на БНТ Вяра Анкова обслужва интересите на икономически кръгове, близки до експремиера Бойко Борисов. Именно затова сме свидетели на пълно медийно затъмнение и липса на всякакъв обществен дебат за избор на нов шеф на държавната телевизия, твърди източник, който е отлично запознат със случващото се в БНТ.

Чрез продуцентската къща „Hoy фрейм медия“ АД котаракът Александър Сталийски прави предаването „Срещу новините“ в най-гледаното време през уикенда – между 19,00 и 20,00 часа. „Сталийски продаде „Hoy Фрейм медия“ АД на Делян Пеевски и вече предаването е негово.

Александър Сталийски

В момента, въпреки че БНТ взима страна и продължава да обслужва ГЕРБ, отразявайки пристрастно протестите, икономическите кръгове не закачат Вяра Анкова. Програмната директорка на БНТ Севда Шишманова пък е свързана с кръга „Капитал“ на Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова. Както е известно, при управлението на ГЕРБ групировката успя да се сдобие с няколко ключови министри, сред които и финансовият Симеон Дянков, който често бе забелязван в кабинета на Вяра Анкова.

Припомняме, че финансовата директорка на телевизията Маргарита Николова пък стана депутат от „Атака“.

В същото време тя е и член на Обществения съвет на Сметната палата. Така се явява проверявана и проверяваща.

Като член на съвета от нея зависи назначаването и израстването на одиторите в Сметната палата, което прави невъзможно обективното отразяване на състоянието на телевизията от проверяващия орган.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *