Виж ужасите в най-зловещия затвор в света – този в Южен Судан (снимки)

килиите

Кенет Каунда очаква съдбата си, заедно със стотици други затворници в коридора на „смъртниците“. Той се намира в затвора на град Джуба Южен Судан.

Човекът твърди, че той е тук само защото е показал на полицията, лежащо на пътя мъртво тяло на мъж със забит нож в гърдите му. „Знаете ли, невинен, или виновен, няма значение.Смъртната присъда ти е вързана в кърпа. Нямате думата, това се случва днес в Южен Судан „, – казва Каунда, застанал сред неговите съкилийници които, също се оплакват от извършените несправедливости срещу тях.

Дали са престъпници, или жертви на правна грешка – Трудно е да се каже. Но само факта, че по-голямата част от обитателите на затвора са със „смъртна присъда“, притеснява силно чуждестранните активисти борещи се за човешки права.

заключен

Още повече че затворниците никога не са имали достъп до адвокат. „Съдията каза, че съм убил този човек, и аз му отговорих, представете доказателства, но той отказа, “ – спомня си Кенет Каунда.

Нито той, нито останалите седем мъже, осъдени на смърт, някога са се срещали с адвокат. В женското крило на затвора Стела Феликс е обвинена в убийството на съпруга си.

всички затворници носят вериги

Тя казва, че нейните показания са изтръгнати след 17 дневен побой от страна на полицията, а другите трима заподозрени за убийството, са били освободени, тъй като всички те са си намерили пари да си наемат адвокат. Тя казва, че са и дали смъртна присъда само пет минути.

време за тоалет на затворниците

Толкова време е отнело на съдията да реши, че е виновна. По време на т. нар. „процес“, на нея не са и дали възможност да каже и една дума. Чуждестранните активисти за правата на човека в Южен Судан също така съобщават за мизерните условия, в които да живеят затворниците.

Заедно с престъпниците лежат оковани във вериги и психично болни хора, въпреки че те не са извършили никакво престъпление. Често ги държат в килиите напълно голи и покрити от собствената си екскременти.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/x0bzio88oRY

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *