5 стъпки за детоксикация по Коледа и Нова година

Празниците наближават и още съвсем малко ви остава да пратите по дяволите всички диети и съвети за здравословен живот. ОК, не сте затворени в манастир и имате право да отпуснете жилата поне за няколко дни. Рискът за тотален провал обаче съществува и обезателно трябва да вземете мерки.

отслабване и коледа

Добрата новина е, че след края на купона можете да блокирате ефекта от преяждането по сравнително лесен начин и дори без да се налага да вземате драстични мерки. Да се върнете върху релсите са ви нужни само няколко дни и лека промяна в диетата. Ето няколко стъпки, които ще ви помогнат да се изчистите в дните след Коледа и Нова година.

Започнете отсега. Още тази седмица подобрете качеството на вашите ястия. Консумирайте балансирана храна, съдържаща всичко необходимо за доброто здраве: протеин, въглехидрати, мазнини. Яжте на всеки три часа, за да запазите енергията си и да предотвратите колебанията в нивата на кръвната захар, които усилват чувството за глад.

Деня стартирайте с голяма чаша студена вода. През зимата е хубаво да приемате и пробиотици, които лесно може да си набавите чрез туршия или дори сок от кисело зеле. Да, той е полезен не само при махмурлук.

Преди лягане вземайте магнезий под формата на хранителни добавки. Също така избирайте богати на магнезий храни като бадеми и семена. Този микроелемент помага на тялото да се справи със стреса и очакваното претоварване през ваканцията.

Гъби. Доста специалисти предписват редовна консумация на гъби като средство за усилване на имунитета.

Бъдете алкални. Тоест, яжте повече алкално – формиращи храни като магданоз, зеле, круши, цитрусови плодове. Те балансират нивата на рН в организма, намаляват възпаленията и държат под контрол нивата на кръвната захар.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *