Заплашва ни грип, много по-заразен от останалите!

Новият щам е особено опасен за децата

Заплашва ни нов по- страшен грип тази есен, според епидемиолозите. Заразата щяла да ни засегне още октомври вместо през края на декември.

Щамът на тази зараза е кръстен „Виктория“. Този грип бил  доста по-заразен от другите щамове,  повалял пациента на легло за часове и се карал много тежко, алармират ни специалистите по вирусология на Световната Здравна Организация.

Очакванията на експертите са, че този щам да засегне много хора, тъй като грипът  е нов и в хората няма имунна защита от тази зараза.

Информацията бе потвърдена и от националния консултант по вирусология у нас, проф. Мира Кожухарова. Според нея настъпващата зараза би могла да предизвика усложнения, ако не се третира овреме и адекватно с медикаменти.

Щамът Викотрия

„Виктория“ предизвиква тежки пневмонии, удря в бъбреците и сърцето. Щамът „Виктория“ е опасен предимно за децата до 10-12 години и възрастните хора над 65.

Симптомите на болестта са типични – болки в гърлото, висока температура, отпадналост и болки в ставите и мускулите. Именно типичните симптоми го правели по-труден за диагностициране, предупреждават епидимиолозите.

Освен новият щам „Виктория“ през зимата ще ни морят и епидемии от познатите ни вече зарази „Калифорния“ и „Уисконсин“, споделя още проф. Мира Кожухарова.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/Rpj0emEGShQ

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *