Божинов в шок! Пробутали му в сандвича крило от прилеп!

Божинов КитайВалери Божинов е истински шокиран от нравите в Китай, а животът му там  се оказва цяло приключение.

Месец и половина, след като стана нападател на отбора „Мейджоу Хака”, футболистът все още не може да свикне с културата и необичайните нрави на китайците. Всеки ден той се вкарвал в ново приключение, докато се опита да опознае града.

Най-безопасно било да си стои в лукса на хотела, но той бил любопитен и от време на време излизал да се разхожда и да опознае града.

Наскоро той спрял до сергия, от която се разнасяли божествени аромати и се продавали различни сандвичи. Нашенецът си избрал един с пилешко и бил много доволен от вкуса му, докато не попитал свой колега от отбора какво съдържа това божествено произведение на кулинарното изкуство.

И с ужас научил, че похапва от местния деликатес крило от прилеп.  Божинката погнусено изплюл част от сандвича, но останалата бил вече преглътнал. Той се обадил панически на лекаря на отбора да попита какви ще са последствията за здравето му, но докторът се разсмял и го успокоил, че последствия няма да има и прилепът е едно от най-тачените в китайското меню меса.

Оттогава нашият нападател много внимавал какво яде и не се спирал пред никакви изкушения по сергиите, а разчитал само на хотелската храна.

валери котетаСъс свои приятели той споделил по скайпа, че все още не може да разбере китайците и явно това няма скоро да се случи. Той разказал още една история, която го стреснала. Видял зъболекар, чийто кабинет бил направо на улицата. А пред него имало хора с подути бузи, очакващи стоматологична помощ. Специалистът ги настанявал на обикновен стол и вадел болния зъб без никаква дезинфекция.

Няма да се учудя, ако ми поднесат и котка с ориз, въздишал той. А аз малките котета ги употребявам за друго, не за ядене.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *