Сако броил 100 000 евро за операцията на Станимир Флоров

Станимир Флоров

  Ромският наркобос Стефан Бонев – Сако е финансирал с близо 100 000 евро лечението на бившия антимафиот №1 в България Станимир Флоров, научихме ексклузивно.

Шокиращи данни за спонсорството на гангстера към висшия полицай са се появили по време на прокурорското разследване, което се води срещу Флоров. Доскорошният ръководител на службата за борба с организирана престъпност (ГДБОП) е с повдигнато обвинение за подкуп.

Изтекли неотдавна в интернет секретни материали разобличиха Флоров като покровител на наркотрафиканта Адел Абдо Саркис, ключова фигура в разбитата лаборатория за производство на амфетамии в село Опицвет. Според документите с гриф „Строго секретно“ висшето ченге прибрало 20 000 германски марки рушвет, за да покровителства палестински трафиканти, работещи за Адел Саркис.

Според постъпила при магистратите информация Станимир Флоров не е Преустановил престъпните практики и във времето, когато е бил началник на ГДБОП. Топ полицаят се възползвал от услугите на лица, разследвани като тартори на мафиотски групи, за да финансира лечението на коварната болест, която му беше открита в края на 2009 г.

Стефан Бонев - Сако

Лекарите откриват рак на стомаха на Флоров в края на 2009 г. Въпреки че тази болест се развива бързо и смъртоносно те дават надежда, че той ще оздравее, защото онкологичното заболяване е хванато в начален стадий.

Между 2010 и 2011 г. Станимир Флоров е подложен на няколко операции и химиотерапия. Заради получени разсейки дори е бил изрязан част от черния му дроб. Увредени са били и бъбреците му.

Антимафиотът първоначално бил приет за лечение в Правителствена болница. След продължително лечение в София лекарите му препоръчали модерна клиника в Италия. От есента на 2010-а до лятото на 2011-а Станимир Флоров посещава цели четири пъти Апенините, като при всички пътувания ползва частен хеликоптер. Според мълвата, която се носи от доста време, разходите по лечението на Флоров в чужбина са платени от ромския наркобос Стефан Бонев – Сако.

На пръв поглед договорката между Стефан Бонев и Станимир Флоров изглежда абсурдна и няма нито една причина престъпникът да му дава пари. Откакто полицаят беше назначен за шеф на ГДБОП през 2009 г., циганинът е арестуван точно три пъти. Прокуратурата дори му повдигна обвинение, че ръководи престъпна група за разпространение на наркотици. През 2011 и 2012 г. имаше и няколко акции на ГДБОП, с които привидно беше разбита групата му. Срещу Сако върви и дело в Специализирания наказателен съд.

Истината за сложната игра между ГДБОП и Сако била малко по-различна, твърдят източниците на прокуратурата. Както е факт, че престъпникът беше три пъти арестуван, така е и факт, че при всичките случаи той напуска килията малко след това.

При арестите на дилърите на ромския престъпен авторитет никога до сега полицията не може да намери и грам дрога у него и съратниците му. Дори и от ареста Сако продължаваше да контролира столичните квартали „Младост“ и „Дружба“, негови дилъри продаваха без проблем кокаин и в центъра на София.

Криминалната организация на Сако реализираше огромни обороти и от продажбата на марихуана, докато уж босът беше „мачкан“ от службите.

В престъпния свят дори се говори, че при първия арест на Сако през януари 2010 г. е сключена сделка между него, Флоров и Николай Маринов – Малкия Маргин. Босът на СИК е предупреден от началника на антимафиотите, че ще бъде арестуван и успява да офейка часове преди акцията на МВР.

„ГДБОП сгащи Малкия Маргин в парк-хотел „Москва“, но ченгетата нямаха заповед за арест. Тогава се получи нареждане от най-високо място антимафиотите да се приберат и да вземат заповед от прокурор.

Така Малкия Маргин беше спасен. Вместо „качулките“ да завардят входовете на хотела да изчакат прокурорската заповед, те се изтеглиха. Когато се върнаха след 2 часа със заповедта, Малкия Маргин беше офейкал…“, разкрива столичен антимафиот.

След бягството на Николай Маринов на Сако са му повдигнати обвинения за търговия с дрога в съглашателство с боса на СИК, ромският гангстер е разследван и като поръчител на убийството на журналиста Боби Цанков. Въпреки сериозните обвинения обаче Сако излиза малко по-късно от килията. Докато той е зад решетките, бизнесът с дрога се ръководи от дясната му ръка Милен Катерицата. Впоследствие Катерицата също е задържан, но едва след като в много медии се публикува информация, че именно той е човекът, който ръководи наркобизнеса в София.

Стефан Бонев – Сако пък отдавна е под домашен арест и от имението си в столичния квартал „Лозенец“ ръководи наркоимперията си. Казват, че от миналото лято Сако е поел изцяло контрола върху продажбата на наркотици освен в „Младост“ и „Дружба“ и във всички микрорайони на „Люлин“, където е сключил договорка с Кирчо Руския.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *