5 начина да се предпазим от затлъстяване по Коледа

Да хвърлим няколко килограма отгоре през зимата и по празниците съвсем не е трудно. Тежките ястия и завишената консумация на алкохол по коледните партита са сигурна предпоставка затова, а ако го ударим през просото ще спечелим само главоболие и нова диета за отслабване. Все пак има начин да купонясвате на воля и да бъдете слаби. Просто следвайте тези лесни съвети.

„Диетин Комплект“ предпазва от затлъстяване

коледно парти

Направете график за тренировка и го спазвайте

По време на празниците, хората като цяло са склонни да забравят за посещенията в залата за фитнес, оправдавайки се основно с липса на време. За да избегнете това просто създайте график на заниманията и го изпълнявайте, все едно е работна среща. Ако наистина нямате възможност да ходите в салона (например заминете на екскурзия), също има начин да останете на трасето: карайте ски, сноуборд, пързалянето с шейна също върши чудесна работа (докато се върнете отгоре на хълма е доста път, нали). А най – хубавото от всичко е да извъртите няколко кроса в снега (ако има такъв) – така ще покачите издръжливостта и силата си неимоверно много.

Внимавайте с алкохола

Отдавна не е тайна, че алкохолът пречи при отслабване, защото спомага за натрупването на мазнини. Горещите напитки са пълни с празни въглехидрати и захар, а само две чаши са достатъчни да върнат всичко, което сте изгорили в салона за фитнес. Не се притеснявайте, че приятелите ще се разсърдят, задето не се наливате с тях – поръчайте си едно малко и оттам нататък доливайте непрекъснато с минерална вода. Така никой няма да разбере какво става и съответно да прави физиономии.

Контрол на теглото

Хората които мерят редовно тежестта си, определено имат по – добър поглед върху ситуацията. Не допускайте грешката да забравите кантара и след края на празниците да припаднете, когато се качите отгоре. Редовното наблюдение ще ви позволи да следите нещата изкъсо и да вземете незабавни мерки, ако ситуацията излезе от контрол.

Храните

На Коледа е особено лесно да се тъпчете по цял ден със зърнени храни и сладкиши. Вие си решавате, но според мен това не е добра идея. Вместо да посягате към захаросания кекс, продължете да си похапвате вкусни протеинови ястия в комбинация със зеленчуци. Е, никой не е казал да не опитате вкусната празнична торта, но едно парче е напълно достатъчно.

Здравословната подготовка

Преди старта на отпуската се запасете със здравословни закуски, които поставете на стратегически места като офиса, колата, в чантичката. Докато обикаляте по магазините вероятно е да се почувствате гладни и да сгазите лука в първото заведение за бързо хранене. Пакетче ядки ще озаптят глада и ще ви заситят, удобни за носене също така са и няколко парченца луканка, пастърма и прочие.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *