Топ 5 храни за изграждане на мускулна маса

Яйца

топ храни за мускули

Въпреки опитите на някои научни елементи да изкарат яйцата едва ли не отровни, от дълго време те са моят личен фаворит като храна за шампиони. И белтъкът, и жълтъкът са повече от полезни за изграждането на мускулна маса и редовният им прием категорично налива тонове бензин при правенето на мускули. Все пак не прекалявайте с жълтъците и яжте до 4 на ден, белтък може да приемате колкото си искате.

Ядки

Ядките са задължителен елемент от всяка фитнес програма. Една шепа бадеми или кашу съдържа в себе си около 150 гр. калории с високо качество, перфектна комбинация от протеин, мазнини и фибри. На всичкото отгоре са портативни, което позволява да ги носите насякъде със себе си.

Протеинов шейк

Задължителна основа за вашата програма. Пиенето на шейк с протеин и здравословни въглехидрати подпомага оптималния мускулен растеж и усвояването на другите храни. Изследвания от няколко университета показаха, че тази комбинация от мощ и полезност е незаменима за възстановяването и изграждането на нови мускулни влакна.

Постно телешко месо

В продължение на десетилетия, телешкото неизменно фигурира в списъка с най – добрите храни за изграждане на мускули. Съдържа в себе си коктейл от аминокиселини, витамини от група В, група мазнини за поддържане нивото на тестостерона и сърдечно здраве. Скорошно изследване в Мелбърн пък доказа, че хората ядящи повече червено месо са по – малко изложени на стрес и чувство за тревожност.

Сьомга

Тази невероятна риба съдържа огромни количества протеин и Омега-3 мастни киселини. Последните са известни преди всичко със способността си да подпомагат сърдечната дейност, но също така блокират разпада на мускулните влакна и увеличават капацитета на анаболните аминокиселини. Ако не обичате да ядете риба, може да вземате рибено масло като суплемент.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *