Как да си приготвим домашен балсам за коса

kosa-maioneza

Приготвянето на домашни средства за грижа за косата е съвсем лесно. Съставките за тези рецепти обикновено са лесни за набавяне и доста евтини. Дръжте балсамите в стъклени съдове в хладилника до една седмица. Не ги оставяйте в банята, тъй като не съдържа консерванти. Разбийте съставките и се порадвайте на копринена коса.

Съставки:

– Авокадо
– Кокосово мляко
– Бира
– Масло от жожоба

Начин на приготвяне:

1. Пригответе балсам за дълбоко подхранване , като смесите малко бурканче майонеза с половин авокадо. Нанесете пастата върху косата си от корена до връхчетата. Преди да изплакнете, сложете си шапка за баня за 20 минути. За по- дълбоко подхранване, завийте шапката с гореща и влажна кърпа. Ако косата ви е много дълга и ви трябва подхранване само за върховете, нанесете сместа само там.

2. За да хидратирате, след шампоана срешете влажната коса със 100 грама майонеза. Завийте косата с кърпа и оставете да действа 20 минути преди да изплакнете.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД!  ВИЖ ТУК:

kosa-maska

3. Тропическа маска за коса. Обелете и нарежете едно авокадо и малко по малко добавяйте кокосовото мляко. Нанесете сместа с помощта на гребен и оставете да действа 10- 15 минути преди да измиете.

4. Подхранете косата с 250 грама топла бира и 1 ч.л. масло от жожоба. Масажирайте косата и изплакнете добре.

5. Може да приготвите подхранващ шампоан за коса с 1 жълтък, 1 ч.л. бебешко масло и ½ чаша вода. Разбийте жълтъка, докато се образува пяна. Добавяйте бавно маслото и продължавайте да бъркате. Масажирайте цялата коса и скалпа. Изплакнете добре.

6. Пригответе паста от намачкано авокадо, 1 л. лимонов сок, 1 л. морска сол и 1 ч.л. чисто алое. Нанесете върху косата с гребен и после сложете шапката за баня. Оставете да действа 20- 30 минути. Изплакнете и измийте с коса.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *