Фенове на “Левски” и ЦСКА събират пари за хореографите

Димитър Пенев

 Агитките на двата столични гранда ЦСКА и „Левски“ започнаха кампания по набиране на средства за вачното дерби. Те искат да съберат колкото се може повече пари, за да бъде достатъчно атрактивен не само мачът на терена, но и битката по трибуните. Със осигурените суми двете фракции обещават да закупят знамена, плакати, факли и атрибути за началната хореография и тази за полувремето.

„Сините“ поведоха първи инициативата. Те излезнаха с официално съобщение в пресата, с което призовават всеки да помогне с колкото и с каквото може. Фонд „Сектор Б“ има

Агитката на ЦСКА

амбицията да събере 7200 лв., с които да размаже „червените“ по трибуните. Привържениците подчертават, че за тях не е толкова важна големината на дарението, а това, че е подпомогната „синята идея“. „Нека всеки подкрепи фонд „Сектор Б“ според своите възможности. За нас 1 лв. и 100 лв. имат еднакво изражение. Това са чисти пари, защото са дадени доброволно, честно – в името на любимия отбор„, се казва в съобщението. Ултрасите гарантират, че за събраните средства ще се предостави пълен отчет, за да бъде доказана прозрачността на процедурата.

„Армейците“ също започнаха да се подготвят за вечното дерби. Техните привърженици дадоха старт на събирането на пари в

Агитката на "Левски"

мача срещу „Етър“. За разлика от вечния съперник, който ще прибира парите чрез банкова сметка, ултрасите на ЦСКА предпочитат ръчно.

От тук нататък на всеки двубой до този с „Левски“ в сектора на “армейците“ ще има поставена урна, в която да се пускат пари.

Освен това на място ще се продават шалчета, чаши, тениски, печалбата от които ще отиде също за направата на хореография за 20 октомври. От „Офанзива“ са решили и да продават своите членски карти на стадиона.

В последния двубой с „Етър“, който се игра в квартал „Овча купел“, привържениците се похвалиха с 1171 лв. – 745 лв. от урните, 120 лв. от картите и 306 лв. от артикулите. Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев също помогна, като извади 20 лв. от джоба си и ги постави в една от урните.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *