Скандал! Президентът Плевнелиев отлъчен от списъка с ВИП-гостите за рождения ден на партриарх Максим

Росен Плевнелиев

  Президентът Росен Плевнелиев не попада в списъка на скъпите гости, които ще присьстват на официалната вечеря по случай 98-годишнина на патриарх Максим.

Това разкриха хора от протокола на Светия Синод. Над 140 официални покани са получили държавници, хора от духовния и светски елит, както и висши духовници от чужбина за вечерята, която ще бъде в ресторанта на най-престижния български хотел „Анел“.

Партриарх Максим

Сред поканените са лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев, премиерът Бойко Борисов, експрезидентът Георги Първанов, бивши и настоящи министри, както и депутати.

Странно в тази компания не намира място Росен Плевнелиев. Настоящият държавен глава бил в немилост и неофициално е отлъчен от Максим заради многобройните си гафове. На няколко пъти Плевнелиев целуваше ръце на разколници, както и на дискредитирани и отлъчени от църквата бивши духовници.

Росен Плевнелиев целува ръка на брат Джон

Последно по време на джаз фестивала в Банско Плевнелиев нацелува ръката на разколника Иван Ранков. Той се представя за епископ Йоан Богослов Охридски, а иначе е известен като брат Джон.

Негово светейшество Максим изключително много държи на хигиената в отношенията и на протокола, разкриха близки до патриарха. Именно затова той не искал да допуска компромиси когато кани хора на личните си празници. До момента не е ясно дали Максим ще покани Цветан Цветанов.

Силовият вицепремиер също не се ползва с особен авторитет в Светия Синод.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *