Премиерът Борисов не почете рождения ден на Патриарх Максим

Патриарх Максим

  Бойко Борисов скандално не се появи на Тържествения обяд, с който бе отбелязан 98-ия рожден ден на патриарх Максим миналия понеделник.

Както е известно, патриархът е в болница, а според някои здравословното му състояние се е влошило и той се бори за живота си в реанимацията.

Хора от Светия синод бяха отслужили молебен за здравето му, а след това се събраха в петзвездния софийски хотел „Анел“ на бул. „Тодор Александров“ в София, където присъстваше репортер.

Трилентовият път отесня от автомобили, които все по-трудно успяваха да си намерят място за паркиране, за да разтоварят луксозните дарове за патриарха. Най-напред пред сградата спряха новите тойоти на духовниците от Светия синод, които са специално маркирани. От няколко такива автомобила слязоха духовници, решили да почетат своя шеф въпреки неговото отсъствие. Повечето носеха за подарък бутилки, някои от тях с любимата на патриарха троянска сливова ракия.

Бойко Борисов

Подаръците се заредиха един след друг. Десетки картини, завити със златни опаковки се внасяха във фоайето на хотела. Букетите също бяха на почит. Дарове донесоха и посланиците на почти всички държави, чиито коли също бяха паркирани отпред.

Почти веднага след тях дойдоха и духовници от чужбина, като руската реч преобладаваше.

Целият тротоар се напълни с военна полиция и с охранители от хотела, които явно чакаха още по-височайши гости, по-точно премиера Бойко Борисов и председателя на парламента Цецка Цачева. Те обаче не се появиха до 14 часа, въпреки че тържественият обяд бе обявен за 13.

Целият персонал на хотела бе видимо притеснен дали сценарият ще мине според предварителния план.

Момчета в костюми непрестанно излизаха и влизаха, помагайки на гостите да се настанят и да намерят пътя до залата.

По едно време се появи момче с чадър, което да варди от автомобилите до входа ВИП персоните и евентуално да посрещне министър-председателя. Той така и не се появи до края на събието.

„Сигурно рита някъде топка“, бе ироничният коментар на случайни минувачи.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *