Пир по време на чума! Депутатите си раздадоха половин милион лева премии!

Парламентът

От Народното събрание обявиха, че са били раздадени около 540 хиляди лева в Парламента под формата на допълнителни възнаграждения и материално стимулиране (ДМС) през първите шест месеца на 2012 година.

Това показва отчетът относно бюджета на Парламента от 1 януари до месец юни. Сравнено с миналата година, за същия период депутатите са били усвоили едва 131 хиляди лева от заложените за допълнителни възнаграждения 2 милиона лева. А до края на годината общата сума, раздадена като ДМС вече е 1,2 милиона.

Тези пари все пак са по-малко от парите, раздавани през предишния мандат с близо 6 милиона лева. Това било благодарение на намалената администрация на Народното събрание и икономиите на депутатите. Отчетът предизвика бурни дискусии в социалните мрежи.

Народните избранници

Много хора се възмутиха от тези т.нар. икономии и коментираха от какво са спестили народните избраници, те не ходели на работа, четат по цял ден вестници и за всичко това получавали 2 000 лева заплата. Дали на мен ще ми платят на работа, ако аз работя така? Други, още по-остри, коментират, че ако било на тях щели да съкратят депутатите наполовина и така щели да спестят още повече пари на народа.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/Ee7bNgdF79Q

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *