Майкъла ще прави чистка в ЦСКА, започва с юристите

Георги Илиев-Майкъла

  Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла е изготвил списък с имената на хората, които трябва да бъдат уволнени от клуба до началото на идната година.

С това Илиев смята да превърне в дела прокламираното напоследък затягане на коланите в Борисовата градина. В черния списък влизат хора от администрацията, от школата, както и от обслужващия персонал.

Като начало Майкъла обмисля да освободи целия юридически отдел на клуба, научихме от сигурен източник. Новият силен човек на „Армията“ смятал, че Радостин Василев и Кирил Калинков трябва да поемат отговорност за всички сключени договори до момента.

Кирил Калинков

Още при встъпването си в длъжност и разглеждайки цялата документация, Майкъла започнал да се съмнява в коректността на адвокатите. Той не проумявал как може Руди и Киро да изготвят договори, от които единствените печеливши да са мениджърите и футболистите. „В контрактите на играчите няма нито една точка, която да е в полза на ЦСКА„, изригнал изпълнителният директор, като се запознал с документите.

Хора от клуба разкриват, че на няколко пъти Майкъла е разговарял на висок тон с юристите по отношение на тяхната работа. Той настоявал да научи защо няма клаузи в договорите на футболистите, в които да е записано, че ще получат пълните си възнаграждения само при определен брой изиграни мачове. Освен това липсвали и такива, в които е указано какви пари ще прибират при контузия.

„При така сключените договори няма значение дали играеш или не. Все получаваш една и съща заплата.

Радостин Василев

Има футболисти, които постоянно нещо ги боли, но в края на месеца се нареждат на опашката. Кой ще поеме отговорност за всичко това?“, питал юристите Майкъла. Той твърдо смятал, че Радостин Василев и Кирил Калинков са сред виновните за масовото финансово източване на ЦСКА.

Илиев упреквал адвокатите и за забавената картотека на Мишел Платини. Според него основната вина Стойчо Младенов да няма дълго време централен нападател била именно тяхна.

Руди и Киро опрали пешкира и за казуса с Абел Анисе.

Майкъла ги обвинил в некомпетентност, тъй като цял полусезон не можаха да картотекират мадагаскареца. В същото време нападателят прибираше по 10 хил. евро всеки месец. На всичкото отгоре през лятото заради неуредиците с Анисе БФС забрани на ЦСКА да картотекира нови футболисти до 31 август.

Така „червените“ разполагаха едва с 15 налични футболисти за първите 4 двубоя и изгубиха ценни точки в борбата за титлата.

Другата причина, поради която Илиев е бесен на адвокатите, е, че постоянно създават напрежение между клуба и БФС.

Руди и Киро непрекъснато обвиняват футболната централа и лично нейния президент Борислав Михайлов, че работи целенасочено срещу „армейците“.

Според Майкъла обаче тази битка е в ущърб единствено на ЦСКА.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *