Иван Костов – по-долнопробен и от Яне Янев!

Иван Костов и Надежда Нейнски

  Иван Костов и Надежда Нейнски обявиха в неделя поредното синьо обединение и обещаха нова партия за предстоящите избори. Новината им обаче беше засенчена от екшъна в ДПС и естествено остана встрани от ме-дийното внимание. Все пак в следващите няколко дни и двамата бяха канени в различни предавания, за да обяснят необяснимото. Как от два милиона и половина избиратели, които през 1997 г. им дадоха пълно мнозинство – най-голямото в новата история на България – успяха да докарат подкрепата за себе си от по 1 %. И сега се чудят как 1 х 1 да стане 4.

Костов все още има претенцията да представлява някаква въображаема елитарна част от българските избиратели, но тези дни се държи по-долнопробно и от Яне Янев. Начинът, по-който се опитва да маскира поредното си оцеляване в политиката като обединяваща кауза на автентичната десница, буди възмущение. Та нали по време на лидерството на Надежда Нейнски той обяви СДС за мъртво тяло и напусна партията, за да създаде ДСБ. Един от основните аргументи за раздяла с Надежда и сините бе, че тя се извинила за управлението на ОДС от 1997-2001 г. Тогава Костов бе възмутен от това, че неговата наследничка на лидерския пост в партията и министър на външните работи се извинява за неговото управление, в което тя самата участваше. Не само – Надежда бе един от символите на сините в този период. Раздялата със СДС имаше много по-сериозни основания – партията бе тотално превзета от клиентелисти, крадци и обикновени мошеници. Костов не само, че не успя да създаде алтернатива, но разгони всички читави хора от ДСБ, за да я превърне в малка секта, която да обслужва личното му оцеляване в политиката.

Забележете кой е основният аргумент на Иван Костов за днешното обединение с Надежда Нейнски. По думите му новата синя платформа събира всички хора, политически и граждански движения, готови да защитят направеното от десницата преди повече от десетилетие.

Костов на няколко пъти подчерта, че Надежда Нейнски е един от малкото политици, защитили управлението на ОДС от клевети. Преди няколко години я напусна, защото се е извинила за управлението на ОДС. Не случайно го сравяваме с Яне, който уволняваше Бойко Борисов, а след това му пристана като момче за мокри политически поръчки.

И това е само малка част от проблема на вечно обединяващите се сини. Основният е, че нямат никакъв допир с реалността. Разчитат на носталгия и много повече приличат на антифашисткия съюз на Велко Вълканов, отколкото на модерна дясна алтернатива. С разликата, че Велко Вълканов е почтен. Кой днес се интересува от управлението на Костов освен самият Костов?

Неадекватно е да претендираш за модерност и да предлагаш миналото като обща политическа цел. Днес това не просто е глупаво, а звучи налудничаво и показва, че Иван Костов е скъсал всякаква връзка с реалния живот, което автоматично го изключва от политиката. Поради неговото неистово желание за оцеляване на всяка цена и поради очевидно окултната, вампирска идеология на новите му предложения в политиката бихме му предложили новата партия, с която ще се пробва да оцелее в следващия парламент, да се нарича „Здрач“. Името е оригинално, модерно и подхожда много на Иван Костов. Освен това предизборният им плакат наистина ще направи впечатление на общия скучен фон. Представете си как Костов забива жадно зъби във врата на Хубавото Наде, за да живее вечно в кулоарите на парламента. Красота! Младите много ще си паднат. Не знам дали ще отидат до урните, но определено ще шернат снимката във Фейсбук.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Иван Костов – по-долнопробен и от Яне Янев!"

  1. пловдивчанин   30.01.2013 at 10:57

    Тези двамата боклуци и пловдивския боклук Спас имат най-голям принос за сегашния жалък статус на СДС .

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *