Емил Кюлев още върти бизнес с Добромир Гущеров – от отвъдното!

Емил Кюлев и Илия Павлов
Емил Кюлев и Илия Павлов

Дори и след смъртта си добре облечените бизнесмени от ерата на мутрите „продължават“ да ръководят фирмите си от отвъдното, в компаниите на белите якички все още присъстват имената на покойници, които бяха показно разстреляни по време на прехода. Във фирмения регистър на ДАКСИ още фигурират имената на знакови фигури, които се свързват с ъндърграунд средите от началото на прехода. Президентът на групировката „Мултигруп“ Илия Павлов, който беше разстрелян през 2003 г. от снайперист пред офиса си, е „горд собственик“ на 9 фирми.

Добромир Гущеров
Добромир Гущеров

Във фирмения регистър Павлов все още се води шеф на сдружения които развиват стопанска и Търговска дейност, едно от които е „Мултиарт“. Фирмата продава картини и други художествени произведения. С бизнеса на покойния мултак се занимава баща му Павел Найденов, който развива ресторантьорство и хотелиерство, както и съпругата му Дарина Павлова.

Другият покойник, който все още не е напуснал фирмения регистър, е банкерът Емил Кюлев, който беше разстрелян през 2005 г. на столичния бул. „България“. Някои от версиите за покушението срещу Кюлев водят към тогавашния президент Георги Първанов, на когото беше съветник, както и към включването му в ръководството на проекта „Супер Боровец“. Въпреки смъртта си Кюлев продължава да е съдружник с журналистите Петьо Блъсков от в. „Репортер“, собственика на Дарик радио Радосвет Радев и бившия депутат и банков шеф

Иво Карамански
Иво Карамански

Добромир Гущеров. Всички те са заедно в Българския бизнес клуб „Възраждане“.

Покойният банкер участва в още четири дружества, които вече 8 години след смъртта му не са закрити и продължават да съществуват. Смятаният за кръстник на българската мафия Карамански също е в списъка на покойниците, които „командват“ от отвъдното. Бизнесменът все още се води като собственик на над 20 фирми които продават хляб, ракия, бира, бонбони и семки според официалния регистър. Част от покойниците дори са обявени за почетни председатели на фирмите си, а в бившите им кабинети, които обитават роднините им, са закачени техни портрети и барелефи, които увековечават бизнеса им.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *