Мерт от „Кварталът на богатите“ – вечният студент

mert

Вече 11 години Танер Йолмез не може да завърши висшето си образование. Актьорът, който изпълнява ролята на Мерт от „Кварталът на богатите“, започнал следването си в театралната паралелка на истанбулската Държавна консерватория веднага след гимназията, а днес е на 29 и все още няма тапия. Ако не се дипломира догодина, ще изгуби студентските си права.

„Имам прекалено много ангажименти и не ми остава време да се подготвя за изпитите. В интерес на истината, вече не съм сигурен дали искам диплома. Смятам, че истинските умения не се усвояват на студентската скамейка, а в процеса на работа. Аз не съм спрял да се развивам професионално – и в театъра, и в киното, и в телевизията“, коментира проточилото се свое следване къдрокосият младеж. И допълва, че близките му отдавна са се примирили с мисълта, че едва ли ще го видят абсолвент някой ден.

mert-1

Той дебютира на малкия екран през 2004- а в телевизионни реклами. Първият сериал, в който участва, е „Капалъ чаршъ“. Там ролята му не е основна, но пък е запомняща се. Следва участие в сагите „Пепел от рози“, „Златото на Истанбул“, „Изгубеният град“ и „Празникът на татарите“.

Безспорно най- успешното от всички негови превъплъщение до момента е това в „Кварталът на богатите“. Играта му в сериала е блестяща – единогласни са и телевизионните критици и публиката. Неговият Мерт е аутсайдер, но с много положителни качества – деликатен, чувствителен и с чувство за хумор. Той успява да намери пътя към сърцето на Ейлюл с нежност и пълна отдаденост.

Заради ролята си в сериала Танер трябвало да отслабне със 7 килограма. Това изискване на продуцентите първоначално му се струвало непосилно, но той успял да се справи с него. „Да изиграя Мерт беше провокация към мен самият. Освен че се наложи да отслабна, беше задължително да пусна и дълга коса. Да не говорим, че героят ми се различава коренно от мен като човек. Той е по своему енергичен, докато аз харесвам спокойствието“, споделя актьорът.

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Hello very nice web site!! Man .. Excellent .. Superb ..
    I will bookmark your site and take the feeds also?
    I am happy to find a lot of helpful info right here within the submit,
    we’d like work out extra techniques on this regard, thanks for sharing.
    . . . . .

  2. What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I have found It positively helpful and it has helped me out loads.
    I am hoping to give a contribution & assist different customers like its helped me.
    Great job.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*