Какво иска да ви каже косата за здравето ви

kosa-obnovqvane

Косата може да ни каже много за здравословното ни състояние. Ето някои неща, които да имате предвид:

1. Да сте веган може би не е добро решение. За да поддържате косата си здрава и гъвкава, трябва да сте сигурни, че приемате достатъчно протеини и желязо. Ако не го правите, рискувате да получите анемия, която се отразява отрицателно на косата – прави я слаба и предизвиква косопад.
2. Пристрастени сте към противопърхотния шампоан. Въпреки че пърхотът ви е изчезнал, вие продължавате да използвате същия шампоан, който отнема всички мазнини от косата ви. Ежедневната употреба на такъв шампоан може да изсуши и увреди косата ви. Ограничавайте употребата на противопърхотния шампоан до два пъти седмично. В другите дни използвайте хидратиращи продукти.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosopad-anemiya
3. Необходимо е известно време, за да свикнете с новите противозачатъчни. Всеки път, когато разбърквате хормоните си, тялото реагира по странен начин. Ако смените хапчетата, косата ви известно време може да е тънка, суха и с по- малко блясък.
4. Не е необходимо да използвате шампоан за боядисана коса. Шампоаните, които съдържат висок процент парабени, сулфати и други детергенти, елиминират цвета на кутикулата на косата. Ако шампоанът ви не съдържа натриев сулфат или лаурил сулфат, или амоняк, натрий и пр, и използвате хидратиращ балсам, не е необходимо да харчите пари за шампоан за боядисана коса.
5. Посъветвайте се с лекар. Ако косопадът е на определени места по главата, трябва да се посъветвате с лекар.

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*