10 средиземноморски съвета за отслабване

Средиземноморската диета се определя като една от най- здравословните в света, защото включва не само здравословна храна, но начин на живот. Предлагаме ви 10 съвета, за да го постигнете, без жертви.

otslabvane-sredizemnomorie

Защо се твърди, че средиземноморската диета е здравословна? Много са изследванията, които показват, че предпазват от сърдечно- съдови заболявания, тъй като съдържа като основни храни зехтин, плодове, зеленчуци, риба, морски дарове, семена, богати на антиоксиданти, минерали и витамини.

1. Значение на зърнените храни и пълнозъренстия хляб. Може ли да се яде, хляб, ако съм на диета? Разбира се, стига да е пълнозърнест, със семена. Не яжте хляб от бяло брашно. Хлябът трябва да съдържа фибра, например, от овес или ръж. Предпазва чревната система, подобрява храносмилането, доставя ни витамини и минерали и е толкова здравословен, че тялото ви ще го оцени. Чудесен вариант за закуска е филия от пълнозърнест хляб със зехтин.
2. Зехтинът като основна мазнина в диетата. Зехтинът е в сърцето на средиземноморската диета. Богат е на витамин Е и мононенаситени мастни киселини, които са полезни за сърцето, намаляват холестерола и предпазват от инфаркт.
3. Плодове, богати на антиоксиданти. Портокалов сок, лимонов сок, богати на ябълка, грейпфрут, пъпеш, грозде, диня… Чудесни елементи за здравословната закуска. Здравословни са, увеличават ни имунитета, пречистват и помагат за отслабването. Според средиземноморската диета, дневно трябва да изяждаме по 5 плода.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otritsatelni-kalorii
4. Изобилие от зеленчуци. Гъби, домати, чушки, патладжани, лук, спанак, тиквички. Може да си приготвяте вкусни салати, с маслини и ядки. Ако консумирате салатите от сурови зеленчуци, е най- добрият вариант.
5. Ядки. Орехи, бадеми, шам- фъстък. Здравословни са, съдържат магнезий, калций и фосфор. Чудесна добавка към салатата или закуската.
6. Винаги сезонни храни, избягвайте полуфабрикатите. Соковете приготвяйте у дома, а не ги купувайте. Тази диета изисква да отделяте повече време в приготвяне на храна.
7. Ферментирали млечни продукти. Млечните продукти като кисело мляко, кефир и др, са много полезни.
8. Месо без тлъстини. Приготвяйте го два пъти седмично, за предпочитане пилешко или пуешко.
9. Риба. Сардини, сьомга, риба тон, скумрия … поне два пъти седмично. Съдържат много полезни мазнини.
10. Активен живот. Наблегнете на разходките. Малко тичане, малко упражнения.

Помнете, че порциите храна не трябва да са много големи.

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*