3 маски за изгорена и увредена коса

Сешоарът и най- вече пресата унищожават косата до такава степен, че я изгарят. Външният й вид е ужасен, но също и състоянието на космите отвътре. Нека разгледаме няколко маски, които помагат при изгорена коса.

izgorena-kosa

ЗАЩО ИЗГАРЯ КОСАТА?

Може да се дължи на продължително излагане на слънце, солена морска вода, хлорът в басейна, боята за коса, горещата вода и др. Тези фактори помагат косата ни да изглежда като или да си е направо изгорена.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Повечето жени мислят, че единственият изход е да отрежат косата си. Но има доста домашни рецепти, които могат да ни помогнат. Добре е обаче да установите кой продукт или третиране води до това състояние на косата.

Ако косата ви е суха, чуплива и лесно се къса, може да е изгорена. Същото важи, ако няма блясък, а връхчетата са силно нацъфтели. Това означава, че най- външната обвивка, която е отговорна за външния вид, е увредена.

Интересен съвет е да стимулирате кръвообращението на кожата на главата, като всеки ден си правите масаж за 5 минути. Може да добавите и зехтин, който после да изплакнете. Така ще помогнете да се изчистят токсините, които може да задръстват космения фоликул.

ДОМАШНИ РЕЦЕПТИ ЗА ИЗГОРЕНА КОСА

1. Хидратиране със зехтин и розмарин. Ако съберем хидратиращите свойства на зехтина и антиоксидантите в розмарина, можем да получим чудесна комбинация за увредена или изгорена коса. Рецептата е лесна:

Затоплете 60 грама зехтин, без да кипва. Сипете в стъклена бутилка и добавете 5 капки етерично масло от розмарин. Смесете добре и направете масаж. Сложете шапка за баня и оставете да подейства 20 минути. После измийте с шампоан или балсам. Може да правите процедурата веднъж седмично. Пазете течността най- много в продължение на месец на място, далече от слънце, и затопляйте леко всеки пък, когато ще използвате.

maska-za-kosa-mlyako

2. Хидратиране с яйце и мед. Идеална маска за хора с много суха и къдрава коса, с фриз и увредена, заради химически продукти. В зависимост от дължината на косата си, използвайте едно или две яйца и добавете 3 с.л. мед. Смесете и нанесете върху косата. После сложете шапка за баня, оставете да подейства 30 минути. Измийте след това с шампоан и балсам, както обикновено. Ако искате още по- хидратиращо действие, добавете 1 с.л. кокосово масло и 1 с.л. бадемово масло.

3. Плодова хидратираща маска. Сложете в блендера 1 банан, няколко парченца пъпеш, половин авокадо и 3 с.л. кисело мляко. Ако косата ви е много увредена, добавете и 1 капсула витамин Е. Разбийте, докато всичко се смеси добре. Нанесете всичко върху косата и сложете шапка за баня. Оставете да подейства половин час и измийте както обикновено.

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

18 коментара

  1. Hello there, There’s no doubt that your blog could possibly be having internet browser compatibility problems.
    When I look at your web site in Safari, it looks fine
    but when opening in IE, it’s got some overlapping issues.

    I just wanted to give you a quick heads up! Aside from that,
    wonderful website!

  2. I have been surfing online more than 3 hours as of late, but
    I never discovered any interesting article like yours.
    It is beautiful worth enough for me. Personally, if all web
    owners and bloggers made good content as you probably did, the internet will be much more helpful than ever before.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*