Партията „Обединена България“ на Илиана Раева създадена по поръчка на Бойко Борисов!

Илиана Раева

  Партията на Илиана Раева „Обединена България“ се създава по поръчка на Бойко Борисов, гласи мълвата в политическите среди. Шефката на художествената гимнастика влиза в големите игри на 22 юни, когато е конгресът на новата формация в НДК. Зад всичко обаче стои бившият премиер, на когото Сираковица дължала финансовото благополучие на гимнастиката и собствения си клуб „Илиана“.

„Бойко я уреди преди време с пари, сега Илиана ще му връща жеста с лихвите“, коментират насам-натам из кулоарите на парламента. Хилядарките потекли още през 2009 г. от много интересен кладенец.

Става въпрос за канадската компания за добив на злато „Дънди Прешъс“. Тя първо наливала пари в клуб „Илиана“, а от миналата година стана и генерален спонсор на федерацията по художествена гимнастика. Случайно или не, няколко месеца по-късно самата. 

Бойко Борисов

Илиана бе избрана за президент на централата и така парите от „Дънди Прешъс“ минаха под нейно управление. Според запознати става въпрос за повече от един милион лева на година. Още по-интересното беше, че предишната шефка на гимнастиката Мария Гигова сдаде поста на Илиана без бой, очевидно по нареждане отгоре.

„Не ме питайте на колко врати съм чукала. И прося-киня ще стана, но ще обезпеча децата от клуба“, каза навремето Раева. Само че като хитра и пробивна, Илиана първа се сетила да почука на вратата на Бойко. Едно телефонно обаждане от „Дондуков“ 1 до централата на „Дънди Прешъс“ било достатъчно да се осигурят парите за клуба на Илиана.

След това обаче играта тръгнала още по-наедро. Пак през Борисов били
осигурени пари от златодобивната компания този път за цялата федерация. Лъвският пай отивал за „златните момичета“ от ансамбъла на Илиана, както и за организирането на турнира за Световната купа в „Армеец Арена“.

Миналата есен Илиана дори се била нагласила да оглави агенция, която да се занимава с организирането на световни и европейски първенства по всички видове спортове в България. Затова го удари на флирт с премиера по медиите. „Истината е, че последните години това правителство направи изключително много за спорта. Очарована съм от опитите на Бойко Борисов да вкарва и бизнеса в спорта“, каза тогава хитрата Сираковица. Падането на правителството обаче осуети плановете на Раева за новата агенция.

Затова новата й партия „Обединена България“ се очаква да играе коалиция с ГЕРБ в политиката. Разчита се, че харизмата на Илиана Раева ще успее да набере гласове за партията на Бойко.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Comments

comments

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Господа-другари журналисти, защо не попитахте тези, които са ви дали инфото, защо забравиха Иван Костов – допреди 1 месец той беше виновен, сега Бойко …. Само червените са чисти души неопетнени – пари си нямат да се напапат, власт си нямаха да командорят, държавна сигурност не я създадоха те, а горните двама…

  2. Това семейство/Сиракови/,винаги са разчитали на мутренската среда.Преди около пет години,Наско се друсаше по Боровец и разпиваше с“отговорни“лица.Да се благодари на Господ,че на една такава разпивка Юри Галев не му отхапа носа.Сълзи му потекоха от очите.Така,че не се учудвайте!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*